Νικητές 2020

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2020
Για τέταρτη φορά ο θεσμός των Growth Awards, μία πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, αναδεικνύει και βραβεύει τις επιχειρήσεις που δημιουργούν, καινοτομούν και ξεχωρίζουν στην Ελλάδα και διεθνώς.
Στην Τελετή Βράβευσης του 4ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε την 17η Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμήθηκαν 6 δυναμικές εταιρείες που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ελληνικού επιχειρείν.

ΟΜΙΛΟΣ SANI/IKOS

ΟΜΙΛΟΣ SANI/IKOS

Επιχειρηματική Αριστεία

Το SANI/IKOS Group είναι ένας καινοτόμος, γρήγορα αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος.

Διάβασε περισσότερα
ISOMAT

ISOMAT

Έρευνα & Καινοτομία

H ISOMAT είναι μία ελληνική παραγωγική εταιρία δομικών χημικών και κονιαμάτων με διακεκριμένη παρουσία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο...

Διάβασε περισσότερα
ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Εξωστρέφεια

Ο Όμιλος Σαράντη με πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά...

Διάβασε περισσότερα
ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ανθρώπινο Δυναμικό & Εταιρική Κουλτούρα

Η ιστορία της Κρι Κρι ξεκινά το 1954, όταν ο Γιώργος Τσινάβος ιδρυτής της εταιρείας, άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες...

Διάβασε περισσότερα
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εταιρική Υπευθυνότητα & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και του πουλιού το γάλα, ιδρύθηκε το 1969 από τους αδελφούς Βασιλόπουλου.

Διάβασε περισσότερα
ΣΑΠΛΑΙ ΓΙΟΥΝΙΚ Α.Ε. - COFFEE ISLAND

ΣΑΠΛΑΙ ΓΙΟΥΝΙΚ Α.Ε. - COFFEE ISLAND

Ψηφιακή Εξέλιξη

Το 2019, η Coffee Island συμπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.

Διάβασε περισσότερα

Το SANI/IKOS Group είναι ένας καινοτόμος, γρήγορα αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, SANI RESORT & ΙΚΟS RESORTS, o Όμιλος λειτουργεί 9 μοναδικά, ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Στόχος του ομίλου, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον,

κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει τον Μάιο του 2020 στην Marbella/ Estepona της Ισπανίας.

H ISOMAT είναι μία ελληνική παραγωγική εταιρία δομικών χημικών και κονιαμάτων με διακεκριμένη παρουσία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έχοντας ως αξίες τη δημιουργικότητα, το πάθος για ποιότητα, την ευελιξία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ακεραιότητα και τον πελατοκεντρισμό, διατηρεί μία σταθερά ανοδική πορεία από το 1980 μέχρι και σήμερα. Με στρατηγικούς άξονες την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις,
τη διαρκή εκπαίδευση των ανθρώπων της και τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, η ISOMAT επιβεβαιώνει διαρκώς τη θέση της ως ένας από τους αληθινούς ηγέτες της ελληνικής οικονομίας. Διαθέτει 3 παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία, 7 θυγατρικές εταιρίες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία και διεθνείς πωλήσεις σε περισσότερες από 55 χώρες.

Ο Όμιλος Σαράντη με πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά (FMCG). Πλούσιο και ποιοτικό προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, ισχυρό δίκτυο διανομής, εξαγωγική δυναμική, οικονομική ευρωστία, ευέλικτη δομή, άνθρωποι με ευρηματικό πνεύμα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Ομίλου που έχουν συμβάλλει στο να καταστεί μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία μέσω θυγατρικών σε 12 χώρες στην Ευρώπη και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως. Σήματα όπως το NOXZEMA, το CARROTEN, το BIOTEN, το ORZENE, το STR8, το BU, το C-THRU, το SANITAS, το AVA, το ΤΕΖΑ, το PYROX, το CAMEL,
το AFROSO είναι μερικά από τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα που διατηρούν υψηλή αναγνωρισιμότητα και σημαντικά μερίδια αγοράς. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος διατηρεί συμφωνίες αποκλειστικής διανομής με διεθνείς εταιρείες καλλυντικών όπως η LA PRAIRIE, η COTY, η PUIG, κλπ. Στο δυναμικό του Ομίλου προστίθενται και τα προϊόντα της εταιρείας ESTEE LAUDER μέσω της κοινοπραξίας που έχει ο Όμιλος με την ESTEE LAUDER COMPANIES. Οι στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου επικεντρώνονται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στην γεωγραφική επέκταση, στην βελτίωση του κόστους, στην εξεύρεση εξαγορών ικανών να προσφέρουν πρόσθετη αξία και στην επανεπένδυση σε δραστηριότητες υψηλών αποδόσεων.

Η ιστορία της Κρι Κρι ξεκινά το 1954, όταν ο Γιώργος Τσινάβος ιδρυτής της εταιρείας, άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες, το οποίο παρήγαγε και διέθετε παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Σήμερα, η Κρι Κρι μετά από 65 χρόνια επιτυχημένης πορείας και συνεχείς επενδύσεις συγκαταλέγεται πλέον στις πιο δυναμικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων και στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αναπτυξιακές της προοπτικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα προϊόντα της Κρι Κρι παράγονται στον νομό Σερρών, κάτω από τον ήλιο της εύφορης πεδιάδας του Στρυμόνα η οποία προσφέρει πλούσιες σε βιταμίνες ενεργειακά τροφές, καθαρές και απαλλαγμένες από παθογόνα.
Η μάρκα Κρι Κρι κατατάσσεται στη 2η θέση της ελληνικής αγοράς παγωτού και γιαουρτιού. Όσον αφορά στις επενδύσεις, η Κρι Κρι έχει εκπονήσει και υλοποιεί σχέδια, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, αλλά και την τεχνολογική αναβάθμιση, των εργοστασίων γιαουρτιού και παγωτού. Η εταιρεία είναι εξωστρεφής με έντονη ανάπτυξη στο κομμάτι των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια. Η Κρι Κρι έχει καταφέρει και κερδίζει συνεχώς περισσότερους καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο, ενώ συνολικά διατηρεί παρουσία σε 30 χώρες. Στόχος της Κρι Κρι πλέον είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της στις ευρωπαϊκές χώρες και η είσοδός της σε αγορές της Ασίας.

Η ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και του πουλιού το γάλα, ιδρύθηκε το 1969 από τους αδελφούς Βασιλόπουλου. Με κύριο μέτοχο τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στην Αθήνα το 1939 με ένα παραδοσιακό κατάστημα στην οδό Βουλής και το 1950 με το κατάστημα της οδού Σταδίου. Στα πλαίσια της πραγματοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού της προγράμματος η ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., προχωρεί στην συνεργασία της με τη μεγάλη Βελγική εταιρεία λιανικών πωλήσεων DELHAIZE ‘THE LION’ GROUP S.A, στην οποία και εντάσσεται από τον Ιούλιο 1991.
Σημαντικό σημείο αναφοράς η 17η Οκτωβρίου 2000. Οι μέτοχοι των εταιρειών ΤΡΟΦΟ Α.Ε, ΕΝΑ CASH AND CARRY και ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E υπογράφουν την οριστική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν την δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία του ελληνικού λιανεμπορίου. Το 2007 ο Όμιλος ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ διαθέτει 113 Σούπερ-μάρκετ, 10 Cash & Carry, 34 franchise καταστήματα και 7.200 εργαζόμενους.

Το 2019, η Coffee Island συμπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Η εταιρία με έδρα την Πάτρα, όπου διατηρεί σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης καφέ και αποθήκευσης, μέσα από σταθερά και μελετημένα βήματα, μετράει σήμερα περισσότερα από 425 σύγχρονα καφεκοπτεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Αραβικά Εμιράτα, ενώ συνεχίζει να καινοτομεί και να αναπτύσσεται, έχοντας εδραιωθεί στον χώρο του καφέ. Σήμερα αποτελεί την 1η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα και την 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.
Με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους καταναλωτές, προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της ιδέας του «καφέ στο χέρι» στην ελληνική αγορά. Παρά την ταχεία ανάπτυξή της, η Coffee Island έχει μείνει πιστή στο όραμα και τις αξίες της που την εδραίωσαν στην αγορά και την καρδιά του καταναλωτικού κοινού, με καθημερινή της υπόσχεση: Μοναδικός καφές για μοναδικούς ανθρώπους. Απασχολεί σήμερα 220 άτομα μόνιμο προσωπικό.

Media Gallery

photo gallery

Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι κκ.: Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιώργος Ζανιάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Βασίλειος Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton.

1o ΒΡΑΒΕΙΟ : Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου και η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της PHARMATEN κ. Νέλλη Κάτσου απονέμουν το 1ο βραβείο «Έρευνα και καινοτομία» στον Πρόεδρο του Ομίλου ISOMAT, κ. Στέφανο Τζιρίτη.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΤΕ & Διευθύνων Σύμβουλος των Electra Hotels & Resorts κ. Γιάννης Ρέτσος και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΔΣ της ELVALHALCOR κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος απονέμουν το 2ο βραβείο για την «Εξωστρέφεια» στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο & Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου SARANTIS κ. Κώστα Ροζακέα.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Ο Πρόεδρος ΔΣ του Ομίλου FOURLIS κ. Βασίλης Φουρλής και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS κ. Γιώργος Γεράρδος απονέμουν το 3ο βραβείο «Ανθρώπινο Δυναμικό & Εταιρική Κουλτούρα» στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΡΙ ΚΡΙ κ. Παναγιώτη Τσινάβο

4ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Ο Πρόεδρος ΔΣ Eurobank Bulgaria AD και Πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ. Γιώργος Προβόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL κ. Ασημίνα Τζίκα και ο Πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ κ. Νίκος Χήτος απονέμουν το 4ο βραβείο «Εταιρική Υπευθυνότητα & Βιώσιμη Ανάπτυξη» στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κ. Βασίλη Σταύρου.

5ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Δουκίδης, ο Πρόεδρος της Grant Thornton κ. Νίκος Καραμούζης και ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ απονέμουν το 5ο βραβείο «Ψηφιακή εξέλιξη» στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της COFFEE ISLAND κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο

6ο ΒΡΑΒΕΙΟ : Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος ΔΣ Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton κ. Βασίλης Καζάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της CHIPITA κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος απονέμουν το 6ο βραβείο «Επιχειρηματική Αριστεία» στον Πρόεδρο και co-Managing Partner της SANI/IKOS Σταύρο Ανδρεάδη και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και co-Managing Partner κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.

Στιγμιότυπο από την απονομή των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2020.

video gallery

Βραβείο Έρευνα & Καινοτομία : ISOMAT

Βραβείο Εξωστρέφεια : ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Βραβείο Ανθρώπινο Δυναμικό & Εταιρική Κουλτούρα : ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Βραβείο Εταιρική Υπευθυνότητα & Βιώσιμη Ανάπτυξη : ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βραβείο Ψηφιακή Εξέλιξη : ΣΑΠΛΑΙ ΓΙΟΥΝΙΚ Α.Ε. - COFFEE ISLAND

Βραβείο Επιχειρηματική Αριστεία : ΟΜΙΛΟΣ SANI/IKOS

scroll to top

επικοινωνια

Συμπληρώστε τα στοιΧεία επικοινωνίας