
H Επιτροπή των Growth Awards που θα αναδείξει τους 6 νικητές αποτελείται από 20 εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της χώρας, τα οποία έχουν επιλεχθεί με τη σύμφωνη γνώμη της Eurobank Α.Ε. και της Grant Thornton Α.Ε.
Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Βράβευσης (Award Committee) είναι:


Ο Γεώργιος Ζανιάς είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank A.E., Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ.
Έχει υπάρξει Πρόεδρος του Δ.Σ. στην Πειραιώς Real Estate AE, Πρόεδρος του Δ.Σ. στην PICAR AE, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στην ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ), μέλος των Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ), του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), της Γενικής Τράπεζας και της CHIPITA A.E.
Στο εξωτερικό υπήρξε μέλος του Eurogroup, του Euro Working Group, της Economic and Financial Committee (EFC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Δ.Σ. του EFSF/ESM και της European Banking Federation. Υπήρξε εμπειρογνώμων για λογαριασμό διεθνών οργανισμών.
Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.


Ο Βασίλης Καζάς είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton και έχει επαγγελματική εμπειρία άνω των 30 ετών. Είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, ιδρυτικό μέλος της Grant Thornton Ελλάδας και μέλος του Board of Governors της Grant Thornton International Ltd.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του εμπειρίας ως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο Βασίλης Καζάς έχει συμμετάσχει σε διεξαγωγή ελέγχων σε όλους τους κύριους επιχειρηματικούς τομείς, όπως τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ναυτιλία, βιομηχανία, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια κτλ. Επίσης έχει διατελέσει επικεφαλής σε μεγάλα έργα του Δημοσίου τομέα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί επιτυχώς.
Η εμπειρία του στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ξεκίνησε κυρίως από αξιολογήσεις συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, αποτιμήσεις εταιρειών αλλά και μελέτες εκπόνησης αναλυτικής λογιστικής και σήμερα είναι επικεφαλής των εργασιών Monitoring Trustee για λογαριασμό του ΔΝΤ/ΕΚΤ/ΕΚ.
O Βασίλης Καζάς είναι μέλος του Board of Governors της Grant Thornton International Ltd., του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και της Επιτροπής Ποιοτικού Ελέγχου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
Είναι επίσης Διευθυντής του τριμηνιαίου περιοδικού οικονομικού λογισμού “Accountancy Greece”, από τον Ιανουάριο του 2011.


Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές του στο University of London απ’ όπου απέκτησε το διδακτορικό του.
Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Sani/Ikos Group, ενός κορυφαίου, ταχύτατα αναπτυσσόμενου ξενοδοχειακού Ομίλου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στον οποίο ανήκει το Sani Resort στην Κασσάνδρα, Χαλκιδικής καθώς και τα Ikos Resorts σε Ελλάδα και την Ισπανία.
Από το 2011 έως το 2017, ο Δρ. Ανδρεάδης κατείχε τη θέση του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θεσμικού κοινωνικού εταίρου, που εκπροσωπεί 14 πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και περίπου 500 μεμονωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην τουριστική οικονομία. Στο σύνολο τα Μέλη του ΣΕΤΕ προσφέρουν 350.000 θέσεις απασχόλησης σε 50.000 επιχειρήσεις.
Την ίδια περίοδο (2011-2017), διετέλεσε Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Marketing Greece Α.Ε., που έχει συσταθεί, με στόχο την ενιαία, σταθερή και αποτελεσματική οργάνωση της ταυτότητας και προώθησης του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς και Πρόεδρος του ΙΝΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, που στόχο έχει την υποστήριξη του Ελληνικού τουρισμού, όσον αφορά στις έρευνες, στις μελέτες και στα στοιχεία που ο Σύνδεσμος αναλύει και παρουσιάζει, καθώς και στα πρότυπα, στις προδιαγραφές ποιότητας, τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και τη κατάρτιση.
Νωρίτερα, διετέλεσε για πέντε έτη (2006 -2011), Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ενώ από το 2013 έως το 2016 ήταν Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης έχει τρία παιδιά, την Αθηνά, την Ελένη και τον Κίμωνα.


O κ. Ευτύχιος Βασιλάκης είναι Πρόεδρος της Aegean και της Olympic Air και Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas, ενώ μετέχει στα διοικητικά συμβούλια και άλλων μη εισηγμένων εταιρειών συνδεδεμένων θυγατρικών της Autohellas, της Aegean & ευρύτερα του Ομίλου Θ. Βασιλάκη.
Διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της εταιρείας FOURLIS Α.Ε. Συμμετοχών από το 2005 έως και τον Φεβρουάριο 2022, καθώς και της θυγατρικής της εταιρείας HOUSEMARKET A.E. από το 2016 έως τον Ιούλιο 2021. Είναι επίσης μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της (εισηγμένης στο ΧΑΑ) εταιρείας LAMDA DEVELOPMENT S.A καθώς και της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών TEMES, ενώ έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς και της εταιρείας ΤΙΤΑΝ.
Από το 2011 είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος από το 2014 του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) καθώς και από το 2012 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από το 2018 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕB). Από το 2017 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece.
Επίσης, είναι εκ των ιδρυτών & Μέλος ΔΣ του «Marketing Greece» αλλά και της σύμπραξης για την τουριστική και πολιτιστική προώθηση της Αθήνας «This is Athens».
Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Yale University (1988) και είναι κάτοχος Master in Business Administration από το Columbia Business School of New York (1991).
Έχει ελληνική εθνικότητα. Είναι γεννημένος το 1967. Είναι έγγαμος με τρία παιδιά.


Ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking (CIB) και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank.
Είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Factors, Αντιπρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων της Eurolife FFH Insurance Group Συμμετοχών, της Eurolife FFH Ασφαλίσεων Ζωής και της Eurolife FFH Γενικών Ασφαλίσεων, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Eurobank Equities, της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. και της εταιρείας Marketing Greece, καθώς και μέλος του ESG Steering Committee του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Πριν την ένταξή του στη Eurobank στα τέλη του 2005, ο κ. Βασιλείου ήταν Country Manager στη Bank of Tokyo-Mitsubishi, με έδρα το Λονδίνο και με χώρες ευθύνης την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και την περιοχή των Βαλκανίων. Έχοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα Corporate & Investment Banking, έχει εμπλακεί ενεργά στις περισσότερες μεγάλες χρηματοδοτήσεις (M&A Transactions και Debt Financings) στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχει ολοκληρώσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρικές αναδιαρθρώσεις χρέους στην Ελλάδα.
Ο κ. Βασιλείου είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (1998) και κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1994).


Ο Μάρκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Warwick και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MPhil) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ο Μάρκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1996, ως marketing strategist στους ομίλους Omnicom, WPP και IPG αναπτύσσοντας την διεθνή στρατηγική επικοινωνίας μαρκών όπως οι Nestlé, Smithkline Beecham, Johnson & Johnson, και Sony Electronics.
Το 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα και μαζί με τον Άλεξ Βρατσκίδη συνίδρυσαν την Upstream. Έκτοτε, η Upstream έχει εξελιχθεί σε μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα του εμπορίου κινητής τηλεφωνίας, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 45 αγορές. Ο Μάρκος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Upstream μέχρι τον Ιούνιο του 2017 και σήμερα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ενώ είναι και εταίρος στην BigPi Venture Capital.
Είναι επενδυτής και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως οι Persado, Workable, Softone, Hellas Direct και Softomotive (η οποία εξαγοράστηκε από την Microsoft). Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του ΣΕΝ/Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων της Ελλάδας, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE), της Endeavour και της DiaNEOsis. Το 2013 έλαβε το βραβείο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» της ΕΥ.


Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κατά τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2020. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από το 2006 έως το 2016 και ιδρυτής και Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από το 2008 έως το 2016.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. απο το 2001 έως το 2011 και Εντεταλμένος Σύμβουλος (COO) απο το 1998 έως το 2001 και ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας επί 15 χρόνια.
Εργάστηκε για περίπου 20 χρόνια στην Owens Corning των ΗΠΑ, όπου κατείχε θέσεις Γενικής Διοίκησης, Αντιπροέδρου του τομέα Reinforcement στην Ευρώπη, (1986-1993), Προέδρου του στρατηγικού διεθνούς τομέα Composites (1994-1996) και Προέδρου της Μονάδας Μονωτικών Υλικών (1996-1998).
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank, της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ και της Eurolife FFH. Επίσης είναι συνιδρυτής και Σύμβουλος της εταιρείας Zeus Capital Management. Επιπλέον είναι μέλος του Δ.Σ. του Solidarity Now από το 2013 και Αντιπρόεδρος από το 2016.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Fairfield-Maxwell Ltd (New York) από το 2018 έως το 2023 και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων και Στρατηγικής από το 2019. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Future Pipe Industries (Dubai) απο το 2008 έως το 2019, Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας RAYCAP S.A. από 2001 έως το 2016 και Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ΕΝΟΙΑ BV από το 2011 έως το 2013. Επίσης, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) από το 2001 έως το 2009, όπου διετέλεσε ως Πρόεδρος τα τελευταία 4 χρόνια. Τέλος, από το 2016 έως το 2022 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Alba Business School.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες (ΒΑ) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Harvard.


Ο Γεώργιος Ι. Δουκίδης είναι καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), το οποίο με τους 30 ερευνητές και την επιτυχή ολοκλήρωση πάνω από 40 διεθνών και 150 εθνικών R&D έργων είναι το μεγαλύτερο στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools.
Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του ΑΠΘ, έχει κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και PhD στην Τεχνητή Νοημοσύνη) στο London School of Economics (LSE), όπου και δίδαξε την περίοδο 1982-1990. Έχει επίσης διδάξει σε κορυφαία Ευρωπαϊκά Business Schools και ήταν επισκέπτης καθηγητής στο LSE και Brunel University. Η επιστημονική του εργασία έχει αναγνωρισθεί με διάφορα διεθνή βραβεία όπως το European Microsoft Retail Application Development (RAD) award 2002, European Case Study Award 2009 στην κατηγορία “Knowledge, Information and Communication Systems Management” και το European ECR award in “Retail innovation with Business Analytics” το 2015.
Στα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σε πάνω από 50 τοπικούς ή διεθνείς οργανισμούς/επιχειρήσεις σε θέματα όπως επιχειρηματικής ανάπτυξης, καινοτομίας και αναδιοργάνωσης, ψηφιακού μετασχηματισμού, ηλεκτρονικού επιχειρείν και επιχειρηματικής αναλυτικής. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας) και συν-ιδρυτής του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ, που θεωρείται Ευρωπαϊκή βέλτιστη πρακτική στην προώθηση και ενθάρρυνση της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας.


Ο κύριος Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο ιδρυτής της CHIPITA Α.Ε και παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλος (1989- 2021) μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στα bakery snacks.
Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1976 στην οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E.
Το 1981 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της ALIGEL- εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIΑ- εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγόρασε το 50% των μετοχών της CHIPITA που ήταν εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγόρασε και το υπόλοιπο 50%.
Το 1990 η CHIPITA χρηματοδοτήθηκε για να υλοποιήσει τη μοναδική καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) εμπιστεύθηκε την CHIPITA και επένδυσε στην καινοτομία.
Το 1994 η εταιρεία εισήχθη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 χρόνια, ανέπτυξε πολλά νέα προϊόντα και έγινε εξαιρετικά εξωστρεφής με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Η εξάπλωση των μονάδων παραγωγής παγκοσμίως, καθιστά την CHIPITA μία πολύ σημαντική πολυεθνική εταιρεία με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία και με στρατηγικές συνεργασίες σε Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Μεξικό, Μαλαισία και Ινδία.
Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύθηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από τη MIG. Από την 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE.
Το 2010 ο κύριος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA.
Το 2021 η CHIPITA πραγματοποίησε μία συμφωνία σταθμό για την Ελληνική αγορά των τροφίμων και εξαγοράστηκε από τον διεθνή κολοσσό MONDELEZ.
Ο Σ.Θεοδωρόπουλος εξαγόρασε το 100% της εταιρείας αλλαντικών ΝΙΚΑΣ.
Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ελλάδος. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΗ.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989.
Ξεκίνησε την καριέρα της το 1990 ιδρύοντας την φαρμακευτική εταιρεία Pharmanel S.A. όπου ήταν Διευθύνουσα Σύμβουλος ως το 2003. Παράλληλα υπήρξε βασικός μέτοχος και CEO της Pharmathen S.A. έως το 2019, μιας φαρμακευτικής εταιρείας που σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα Έρευνας της Ελλάδας και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες R&D στην Ευρώπη.
Διατέλεσε:
• Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ
• Μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒ
• Μέλος Δ.Σ. του ΙΟΒΕ
• Μέλος της Επιτροπής του ΕΣΑΑ
• Μέλος της Επιτροπής Καινοτομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου
• Μέλος της Επιτροπής του W.I.B. (Women in Business) στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο
• Μέλος του ΕΣΕΤΕΚ (Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας)
Σήμερα είναι:
• Αντιπρόεδρος και Co-Founder της VNK CAPITAL
• Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του EGG (Enter-Grow-Go)
• Μέλος του BAC (Business Advisory Council) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – MBA International
• Μέλος του ICC Hellas
• Μέλος του ΕΛΕΠΑΠ
• Μέλος της AXION HELLAS
Είναι παντρεμένη και είναι μητέρα δύο παιδιών 30 & 31 ετών.


Eίναι απόφοιτος της Ecole Hôtelière de Lausanne.
Από το 1997 ηγείται της εταιρείας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε., φορέα ανάπτυξης και λειτουργίας της Costa Navarino, στην οποία σήμερα κατέχει τη θέση του Πρόεδρου.
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., ιδιοκτήτριας του Hilton Αθηνών, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (Aegean Airlines) και του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “The Hellenic Initiative”.


Η κυρία Μπαράζι-Γερουλάνου διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ από το 1998. Στο παρελθόν απασχολήθηκε στον χρηματοοικονομικό τομέα, στην Αμερική, ως στέλεχος επενδύσεων.
Είναι απόφοιτη του Harvard University κατέχοντας MA International Trade and Finance και του Columbia University, κατέχοντας BA Economics.
Διατελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (Federation of European Aquaculture Producers - FEAP), είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ). Επίσης, έχει διατελέσει σύμβουλος του Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) και του International Union for the Conservation of Nature (IUCN) για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών. Τέλος, είναι μέλος του Advisory Board του Blue Revolution Fund και του Halcyon Equity Partners καθώς και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.
Μιλάει άπταιστα Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά.


Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι Πρόεδρος του Ομίλου TITAN, ενός διεθνή παραγωγού τσιμέντου και δομικών υλικών που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1902. Ο Όμιλος απασχολεί άμεσα περίπου 5.500 άτομα, λειτουργεί εργοστάσια τσιμέντου σε 10 χώρες και δραστηριοποιείται σε αρκετές ακόμα.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας για τη Βιομηχανία (European Round Table for Industry - ERT) και Πρόεδρος της Επιτροπής του ERT για την Ενεργειακή Μετάβαση και την Κλιματική Αλλαγή.
Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της «Endeavor Greece».
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ.
Πριν την ένταξη του στον ΤΙΤΑΝΑ, δούλεψε ως σύμβουλος στη McKinsey & Company στη Νέα Υόρκη και το Μόναχο.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Εκπαίδευση
1977 Διδακτορικό (Ph.D.) στα Οικονομικά, Πανεπιστήμιο Essex, Ηνωμένο Βασίλειο Διδακτορική Διατριβή: Επιπτώσεις της ελληνικής φορολογικής δομής: Κάποιες θεωρητικές και εμπειρικές πτυχές.
1974 Master of Arts στα Οικονομικά, Πανεπιστήμιο του Essex, Ηνωμένο Βασίλειο
1973 Bachelor of Arts στα Οικονομικά, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Υποτροφίες
• Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών για την ακαδημαϊκή επίδοση
• Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τη διδακτορική διατριβή
Βραβεία
Δεκέμβριος 2003 Ακαδημία Αθηνών, Βραβείο Τάξης των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (για το βιβλίο με τίτλο Η Δυναμική του Χρηματοοικονομικού Συστήματος, συν-συγγραφέας με τον Π. Καπόπουλο)
Επαγγελματική Καριέρα
Νοέμβριος του 2015 – Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Bulgaria AD (Postbank)
Ιανουάριος 2016 – Ιανουάριος 2022 Αντιπρόεδρος της Eurobank Private Bank Luxembourg Α.Ε.
Ιούνιος 2008 – Ιούνιος 2014 Διοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος Μέλος , του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Ιανουάριος 2011-Ιούνιος 2014 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου
Οκτώβρης 2006 – Μάιος 2008 Αντιπρόεδρος ΔΣ, Τράπεζα Πειραιώς
Μάρτιος 2004 – Αύγουστος 2006 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εμπορική Τράπεζα
Ιανουάριος 1994 – Μάρτιος 2004 Οικονομικός Σύμβουλος, Alpha Bank
Δεκέμβριος 1993 – Αύγουστος 1997 Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)
Οκτώβριος 1990 – Νοέμβριος 1993 Υποδιοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος
Ιούλιος 1989 – Δεκέμβριος 1992 Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Ιούλιος 1989 – Νοέμβριος 1989 Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων
Απρίλιος 1990-Οκτώβριος 1990 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Σεπτέμβριος 1989 – Σεπτέμβριος 1990 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)
Μάρτιος 1979 – Σεπτέμβριος 2007 Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών


Ο Γιάννης Ρέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Cornell University στη διοίκηση ξενοδοχείων, με ειδίκευση στο Hospitality Real Estate Finance.
Είναι ο CEO και από τους βασικούς μετόχους του Ομίλου Electra Hotels & Resorts, που έχει στην ιδιοκτησία του και διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία: στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κεφαλλονιά.
Ο Γιάννης Ρέτσος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από τον Μάιο του 2017 έως τον Μάιο του 2023.
Τον Μάρτιο του 2020 ορίσθηκε Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ η θητεία του ανανεώθηκε για τρία ακόμα χρόνια τον Απρίλιο του 2023.
Από το 2020 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ.
Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2017 διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και από το 2009 έως το 2012 Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).


Η Ασημίνα Τζίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια έλαβε MBA από το Πανεπιστήμιο Keele στην Αγγλία. Γνωρίζει επίσης αγγλικά και ιταλικά.
Προσχώρησε στην ELVIAL ΑΕ το 1998. H ELVIAL είναι μία ελληνική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της διέλασης αλουμινίου για περισσότερα από 30 χρόνια και αποτελεί μία ισχυρή δύναμη με εξαγωγική δραστηριότητα που φτάνει το 75%. Η Ασημίνα εξειδικεύεται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και τα Χρηματοοικονομικά, ενώ έχει σημαντική εμπειρία στις Εξαγωγές και ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων. Διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας τον Ιανουάριο του 2015.
Επιπλέον, είναι Γεν. Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Σ.Ε.Β.
Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Κυριακού και έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και το Δημήτρη.


Η Μελίνα Τραυλού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Είναι Πρόεδρος των ναυτιλιακών εταιρειών Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A., που κυριαρχεί στην Ελλάδα πάνω από τέσσερις δεκαετίες στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών οχημάτων και της Neptune Dry Management Company, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών ξηρού φορτίου.
Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Greek National Committee του νηογνώμονα DNV-GL, του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda) Limited καθώς και του Board of Trustees του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης. Επίσης, είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association και διατελεί Επίτιμος Πρόξενος του Προξενείου της Δανίας στον Πειραιά.
Αξιακός της κώδικας η κοινωνική αλληλεγγύη. Η κοινωνική προσφορά τόσο των εταιριών της, όσο και της ιδίας είναι διαχρονική, συνεπής και αναγνωρισμένη και ξεχωρίζει στο χώρο της ναυτιλίας για τη διακεκριμένη δράση όσον αφορά στο περιβάλλον, στην κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΣYN-ENΩΣIΣ, που είναι ο «βραχίονας» κοινωνικής προσφοράς που έχει αναπτύξει η Ένωση Eλλήνων Eφοπλιστών καθώς και ιδρυτικό μέλος της Axion Hellas, που στηρίζει έμπρακτα ευάλωτες ομάδες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Συμμετείχε ενεργά και στην ίδρυση της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, Endeavor Greece.


Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το Νοέμβριο του 2010.
Υπό τη διοίκησή του, ο Όμιλος ΟΤΕ εξυγίανε τα οικονομικά του, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων, και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο και την COSMOTE ως ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση. Η υγιής χρηματοοικονομική του θέση, επιτρέπει στον Όμιλο ΟΤΕ να εφαρμόζει ένα εκτεταμένο, πολυετές σχέδιο επενδύσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, κινητής νέας γενιάς, υπηρεσιών πληροφορικής και συνδρομητικής τηλεόρασης εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Από το 2001, ο κ. Τσαμάζ κατείχε σειρά θέσεων ευθύνης στον ΟΤΕ, επιβλέποντας την πορεία των θυγατρικών του Ομίλου εκτός Ελλάδος και συνεισφέροντας στην εξυγίανση των διεθνών δραστηριοτήτων. Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της COSMOTE στο εξωτερικό και μέλος του Δ.Σ. της ΕΕ, στην Μεγάλη Βρετανία. Πριν την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Vodafone και η Philip Morris.
Ο κ. Τσαμάζ έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά.


Πρόεδρος της εταιρείας Fourlis A.E. Συμμετοχών, Πρόεδρος της εταιρείας Trade Estates ΑΕΕΑΠ και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας House Market A.E. (IKEA).
Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Οφέλτης – Ο Φίλος της Νεμέας». Επίσης, είναι Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).
Το 2004 του απονεμήθηκε το βραβείο «Επιχειρηματικότητας Κούρος» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Είναι κάτοχος των εξής πτυχίων:
Master of Science in Management (International Business), Boston University/Brussels, 1989
Master of City Planning (Economic Development and Regional Planning), University of California/Berkeley, 1985
Bachelor of Arts (Honors in Economics and Urban Studies), College of Wooster, 1983


Ο Νίκος Χήτος γεννήθηκε το 1973 στα Ιωάννινα και σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε..
Είναι Πρόεδρος και εκ των ιδιοκτητών της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, της κορυφαίας ελληνικής βιομηχανίας που εμφιαλώνει και διακινεί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΖΑΓΟΡΙ» στην ελληνική και διεθνή αγορά. Παράλληλα έχει αποκλειστική εμπορική συνεργασία με τη Danone Waters, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένου νερού διεθνώς καθώς και με τη Green Cola, από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες καινοτόμες εταιρείες υγιεινών ποτών της Ελλάδας.
Από το 2016 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.) και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυσικών Μεταλλικών Νερών Ελλάδας (Σ.Ε.ΦΥ.ΜΕ.Ν) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», η οποία υποστηρίζει και αναδεικνύει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνική παραγωγικής επιχειρηματικότητας.
Ο Νίκος Χήτος είναι παντρεμένος με τη Λήδα Σέρμπη και έχει δύο παιδιά, την Ηλιάνα και τον Αλκιβιάδη.