2019

Προκριθέντες

ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ 2019
Για τρίτη φορά, ο θεσμός των Growth Awards, μία πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, ανέδειξε τις 19 πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα.
Εταιρείες που συνδυάζουν υψηλές οικονομικές επιδόσεις με επιτυχημένες σύγχρονες επιχειρηματικές ιστορίες, και συμβάλλουν καταλυτικά στη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου για τη χώρα μας.
Στην Τελετή Βράβευσης του 3ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Growth Awards ανέδειξαν τις 19 ελληνικές εταιρείες που δημιουργούν, καινοτομούν και ξεχωρίζουν στην Ελλάδα και διεθνώς.

ARI Α.Ε.

ARI Α.Ε.

Η ARI είναι βιομηχανία παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων. Ειδικεύεται στην παραγωγή Antipasti (μεσογειακά ορεκτικά)...

Διάβασε περισσότερα
ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), δραστηριοποιείται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας...

Διάβασε περισσότερα
ELVALHALCOR Α.Ε.

ELVALHALCOR Α.Ε.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Ανώνυμος Εταιρεία (ElvalHalcor) είναι κορυφαίος βιομηχανικός παραγωγός διεθνώς...

Διάβασε περισσότερα
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΒΕΛ Α.Ε.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΒΕΛ Α.Ε.

Η Εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΒΕΛ ΑΕ, είναι ο κύρια εταιρεία του Ομίλου Ξενοδοχείων Διβάνη, που αποτελείται από επτά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα.

Διάβασε περισσότερα
Β ΚΑΥΚΑΣ  Α.Ε.

Β ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας.

Διάβασε περισσότερα
F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ – ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ – ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.

Η F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Μάρμαρα – Γρανίτες AΒΕE δραστηριοποιείται από το 1991 στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρων και γρανιτών.

Διάβασε περισσότερα
ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΒΕΕ

ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΒΕΕ

Η ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 2006 με Όραμα να γίνει ο Γύρος παγκόσμιο προϊόν.

Διάβασε περισσότερα
ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ είναι μία ελληνική εταιρεία με κινητήριο δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό της, σαφές όραμα και διαρκή ανάπτυξη.

Διάβασε περισσότερα
ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ – ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ – ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε. ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» ιδρύθηκε το 1949 στη Λάρισα ως οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σουσαμένιου χαλβά.

Διάβασε περισσότερα
ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ

Η ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ δραστηριοποιείται στον χώρο του μαρμάρου εδώ και 38 χρόνια.

Διάβασε περισσότερα
ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.Ε.Β.Ε.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.Ε.Β.Ε.

Το Πλαίσιο ξεκίνησε το 1969 από το φοιτητή Πολυτεχνείου τότε Γιώργο Γεράρδο από ένα κατάστημα 11 τ.μ. στη Στουρνάρη και συστήθηκε με τη σημερινή του νομική μορφή το 1988.

Διάβασε περισσότερα
SARANTIS GROUP

SARANTIS GROUP

Ο Όμιλος Σαράντη με πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά...

Διάβασε περισσότερα
ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μια υγιής, καινοτόμος ελληνική βιομηχανία, δυναμικά αναπτυσσόμενη, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών.

Διάβασε περισσότερα
CHIPITA S.A.

CHIPITA S.A.

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αλμυρών snacks, με βασικό, τότε, προϊόν τα Extra τυρογαριδάκια...

Διάβασε περισσότερα
JUMBO A.E.Ε.

JUMBO A.E.Ε.

Η εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1986.

Διάβασε περισσότερα
VITEX - ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ Α.Ε.

VITEX - ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ Α.Ε.

Η κυρίαρχη δραστηριότητα της Αδελφοί Γιαννίδη Α.Ε. είναι η παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων με την επωνυμία VΙΤΕΧ.

Διάβασε περισσότερα
LAMDA HELLIX Α.Ε.

LAMDA HELLIX Α.Ε.

Η Lamda Hellix λειτουργεί αδιάλειπτα για 15 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα data center campus στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Διάβασε περισσότερα
ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom (DT).

Διάβασε περισσότερα
ΟΠΑΠ Α.Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΟΠΑΠ Α.Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

Διάβασε περισσότερα

Η ARI είναι βιομηχανία παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων. Ειδικεύεται στην παραγωγή Antipasti (μεσογειακά ορεκτικά) με κύριες Α’ ύλες την πράσινη ελιά Χαλκιδικής, τις πιπεριές και διάφορα τυροκομικά προϊόντα. Η εταιρία είναι μία από τις καλύτερες στον τομέα της στην Ευρώπη καθώς παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας συνδυάζοντας τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα παραγωγής με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας των τροφίμων. Η ARI με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του καταναλωτή
πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις ώστε να καθετοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές της διαδικασίες. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να έχει τον πλήρη έλεγχο επί της ποιότητας των βασικότερων πρώτων υλών της από το 1ο στάδιο καλλιέργειάς τους, το σύνολο της αλυσίδας επεξεργασίας τους έως και την τελική τους διάθεση στα ράφια των καταστημάτων. Η ARI εξάγει το σύνολο της παραγωγής της σε 25 ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Απασχολεί 250 άτομα μόνιμο προσωπικό και 70 άτομα εποχικό προσωπικό.

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), δραστηριοποιείται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, με δρομολόγια στις γραμμές εσωτερικού (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά Βορειανατολικού Αιγαίου και Κρήτη) και στις γραμμές εξωτερικού (Ελλάδας – Ιταλίας). Από τον Ιούνιο του 2016 ο Όμιλος, μέσω της συγγενούς εταιρίας Africa Morocco Links (AML) άρχισε τη δραστηριοποίηση του με δρομολόγια μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης.

Εντός του α΄ εξαμήνου 2018 η Attica Group ολοκλήρωσε την απόκτηση ποσοστού 98,83% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW. Με την απόκτηση της HSW, η Attica ενίσχυσε τη δραστηριότητα της σε υφιστάμενες αγορές και επεκτάθηκε στις αγορές του Σαρωνικού και Σποράδων.

O στόλος του Ομίλου αριθμεί 11 υπερσύγχρονα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία με πρωτοποριακό ναυπηγικό σχεδιασμό, που προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μεταφοράς σε επιβάτες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά οχήματα.

Ο επαγγελματισμός και η εξειδίκευση του προσωπικού των πλοίων, συνεισφέρουν ώστε κάθε στιγμή του ταξιδιού να αποτελεί για τον επιβάτη μία μοναδική εμπειρία.

Ο Όμιλός μας έχει παρουσία πάνω από 21 χρόνια στις θάλασσες και έχει κατασκευάσει 21 πλοία σε κορυφαία ναυπηγεία στην Ευρώπη και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα της ναυπηγικής βιομηχανίας. Συγκαταλέγεται μέσα στις 40 μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας μας, είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος στον κλάδο του και η αξία αποτίμησης των πλοίων υπερβαίνει τα € 690 εκατ. Το έτος 2017 συνέδεσε 4 χώρες, 36 προορισμοί , πραγματοποίησε 9.033, μεταφέροντας 4,6 εκατ. επιβάτες, 760 χιλιάδες Ι.Χ. οχήματα και 340 χιλιάδες φορτηγά οχήματα. Η Attica Group είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α: ATTICA).

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Ανώνυμος Εταιρεία (ElvalHalcor) είναι κορυφαίος βιομηχανικός παραγωγός διεθνώς στον κλάδο του αλουμινίου και του χαλκού. Η ElvalHalcor συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, μέσω της συγχώνευσης της Ελβάλ (Elval), μίας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες έλασης αλουμινίου και της Χαλκόρ (Halcor) του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η Εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της ElvalHalcor βασίζεται στην έντονα εξωστρεφή εμπορική παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο, τη διαρκή πρωτοπορία και τη συνεχή επένδυση σε έρευνα και τεχνολογία με γνώμονα την πελατοκεντρική φιλοσοφία.

Η Εταιρία διαθέτει πάνω από 80 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία, ισχυρή παραγωγική βάση με 14 εργοστασιακές μονάδες, εμπορική παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, καθώς και εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

Η ElvalHalcor δραστηριοποιείται σε δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές, όπως οι παρακάτω:

  • Αυτοκινητοβιομηχανία
  • Ναυπηγική βιομηχανία
  • Συσκευασία
  • Ενέργεια και δίκτυα διανομής
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Βιομηχανικές εφαρμογές
  • Θέρμανση, εξαερισμός, ψύξη και κλιματισμός (HVAC&R)
  • Δόμηση και κατασκευές.

Η Εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΒΕΛ ΑΕ, είναι ο κύρια εταιρεία του Ομίλου Ξενοδοχείων Διβάνη, που αποτελείται από επτά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα) οι 2 εκ των οποίων είναι μέλη των Leading Hotels of the World και μετράει 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ιστορία της ελληνικής φιλοξενίας. Η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΒΕΛ ΑΕ έχει έδρα στην Καισαριανή και εκμεταλλεύεται τρία 5***** ξενοδοχεία στην Αττική, με διαθεσιμότητα συνολικά 813 δωμάτια.
Με αφετηρία αξίες και ιδανικά που πηγάζουν από την αγάπη για τη φιλοξενία καθώς και τη μοναδικότητα των αναγκών του επισκέπτη, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη εδραιώθηκε από νωρίς στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Οι πρωτοπόρες ιδέες, που δεν παύει να εισάγει στον τομέα του Τουρισμού, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε όλες τις μονάδες του Ομίλου, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ξενοδοχείων του, την οικογενειακή ατμόσφαιρα, αναδεικνύουν τον Όμιλο Ξενοδοχείων Διβάνη σε πρωταγωνιστή στο χώρο του Ελληνικού Τουρισμού.

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας. Μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 61 καταστημάτων της Ελλάδα και Κύπρο, το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β, το εξειδικευμένο Τμήμα Φωτισμού και ICT, τα δύο Κατασκευαστικά Τμήματα Ηλεκτρικών Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων, Βιομηχανίας, Ναυτιλίας και το Τμήμα Διαχείρισης Έργων, η Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους B2B και B2C πελάτες της.
Η πολυετής εμπειρία της Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ στον χώρο (πάνω από 40 χρόνια), η συμμετοχή της στα περισσότερα έργα που αφορούν νέες εγκαταστάσεις αλλά και ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και υποδομών, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά που δραστηριοποιείται και ικανή να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής.

Η F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Μάρμαρα – Γρανίτες AΒΕE δραστηριοποιείται από το 1991 στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρων και γρανιτών. Η παγκόσμια φήμη μας στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων έχει αποκτηθεί, κυρίως μέσω της κυριαρχίας μας στον τομέα λευκού μαρμάρου. Έχοντας στην ιδιοκτησία μας διάφορα λατομεία στην Ελλάδα απ’όπου εξορύσσονται τα πάλλευκα μάρμαρα Thassos White,
ΠΡΙΝΟΣ, SILVERSTREAM ΒΩΛΑΚΑΣ, BUTTERFLY,BIANCO VENUS, CLOUDY SKY, BIANCO VENATINO, και όντας ο μεγαλύτερος διανομέας των λευκών μαρμάρων SIVEC, μας παρέχει, μαζί με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, τη δυνατότητα να αναλάβουμε απαιτητικά και σημαντικού μεγέθους έργα παγκοσμίως και να τα φέρουμε εις πέρας με επιτυχία!

Η ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 2006 με Όραμα να γίνει ο Γύρος παγκόσμιο προϊόν. Η επιτακτική ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του γύρου και των κρεατοσκευασμάτων στην ελληνική αγορά ήταν ο κύριος λόγος δημιουργίας της βιομηχανίας με το νέο εμπορικό σήμα πλέον MEGAS YEEROS. Ένα προϊόν με αυξημένη καθημερινή ζήτηση που επιδρά άμεσα στην υγεία του καταναλωτή, δε μπορεί να παρασκευάζεται στην τύχη.
Χρειάζεται συνέπεια, ευθύνη και πάνω απ’ όλα γνώση. Η MEGAS YEEROS είναι ηγέτης στην αγορά και είναι η μόνη εταιρία στο είδος της που έχει δυο εργοστάσια παράγωγης, στην Ελλάδα και στην Αμερική. Η εταιρία σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε παράγωγη γύρου παγκοσμίως! Παράγει ημερησίως πάνω από 35 τόνους γύρο, 10 τόνους σουβλάκι και 10 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής και της Αμερικάνικης αγοράς.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ είναι μία ελληνική εταιρεία με κινητήριο δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό της, σαφές όραμα και διαρκή ανάπτυξη.
Δραστηριοποιείται στη Ελλάδα από το 1969, χτίζοντας διαχρονικά δύο αναγνωρίσιμα και δυνατά εμπορικά σήματα, «Μπάρμπα Στάθης» και «Χρυσή Ζύμη», με ηγετική θέση στην αγορά των καταψυγμένων λαχανικών και ζυμών.

Με στόχο και αφετηρία τον ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα, η εταιρεία πρεσβεύει διεθνώς την ελληνική διατροφή, με καινοτόμα προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και ευαισθησία προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Βασικοί πυλώνες της λειτουργίας της εταιρείας είναι η καινοτομία, η ποιότητα, η επένδυση στην ελληνική επιχειρηματικότητα, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη. Όραμά της μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη να προσφέρει στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας.
Με αυτόν τον τρόπο, εδώ και 50 χρόνια, συμβάλει στη διαμόρφωση διατροφικών προτύπων και με έμπνευση την ελληνική διατροφική σοφία, προτάσσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε. ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» ιδρύθηκε το 1949 στη Λάρισα ως οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σουσαμένιου χαλβά. Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στις καινούργιες εγκαταστάσεις της στο Μελισσοχώρι Λάρισας (από το 1972) και ο κύκλος εργασιών και το προσωπικό της να αυξηθεί σημαντικά. Σήμερα η «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.» παράγει ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων με βάση το σουσάμι: χαλβά, ταχίνι, παστέλι , καθώς και μια σειρά από μαρμελάδες φρούτων, λουκούμια, μέλι και γλυκόζη. Τα προϊόντα μας με τα ονόματα «ΟΛΥΜΠΟΣ» και «ΟΛΥΜΠΟΣ SUPER SPREAD» κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, από μικρά καταστήματα έως τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ. Διαθέτουμε επίσης και προϊόντα για επαγγελματική χρήση και catering. Ταυτόχρονα οι εξαγωγές της εταιρείας μας ξεπερνάνε το 40% των συνολικών πωλήσεων σε 39 χώρες παγκοσμίως.
Αρκετά από τα προϊόντα μας κυκλοφορούν και με ιδιωτικές ετικέτες, πιστοποιώντας έτσι την εμπιστοσύνη των αγοραστών στον πετυχημένο συνδυασμό των παραδοσιακών συνταγών, ποιοτικών πρώτων υλών και των σύγχρονών μεθόδων παραγωγής. Από το 1992 η εταιρεία μας ανέπτυξε μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά (οργανικά) προϊόντα: ταχίνι, χαλβά και παστέλι, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στον εξωτερικό και αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα. Η «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.» συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν τη νέα και δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά. Στα 70 πλέον χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η επιχείρηση εξελίχθηκε και εκσυγχρονίστηκε ενώ επέκτεινε την γκάμα των προϊόντων της με την προσθήκη και νέων γραμμών παραγωγής. Σε όλη την πορεία της η επιχείρηση έδωσε και συνεχίζει να δίνει έμφαση: Στην παραγωγή παραδοσιακών Ελληνικών προϊόντων Στην ποιότητα των προϊόντων που παράγει Στην τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής κατά την παραγωγική διαδικασία Στον συνεχή εκσυγχρονισμό και βελτίωση των υποδομών της επιχείρησης.

Η ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ δραστηριοποιείται στον χώρο του μαρμάρου εδώ και 38 χρόνια. Η φιλοσοφία και το όραμα του ιδρυτού της εταιρείας Ευκλείδη Παυλίδη την οδήγησε στην κορυφή, μεταξύ των ισχυρότερων εταιρειών μαρμάρου παγκοσμίως. Η κύρια δραστηριότητά της, έγκειται στην εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρων και γρανιτών. Με 6 ενεργά λατομεία στο δυναμικό της, τρία εκ των οποίων αποτελούν πρότυπα μεγάλης παραγωγικότητας και με εφόδια την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό σημειώνει κάθε χρόνο υψηλότερες αποδόσεις, με συνεχείς επενδύσεις για την ανάπτυξη και την βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητάς της.
Η καλή ρευστότητα ενισχύει το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και σε έρευνες νέων κοιτασμάτων. Παράλληλα, μέσω της στρατηγικής διαφοροποίησης που εφαρμόζεται, έχει ήδη κατασκευάσει έργα ΑΠΕ ισχύος 20MW και προχωρά σε τριετές επενδυτικό πλάνο για την κατασκευή Αιολικών Πάρκων Ισχύος 42MW, με αποτέλεσμα το συνολικό πλάνο ανάπτυξης ΑΠΕ προϋπολογισμού 50 εκ. € να υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Το Πλαίσιο ξεκίνησε το 1969 από το φοιτητή Πολυτεχνείου τότε Γιώργο Γεράρδο από ένα κατάστημα 11 τ.μ. στη Στουρνάρη και συστήθηκε με τη σημερινή του νομική μορφή το 1988. Το Όραμα του Πλαισίου ήταν η δημιουργία μιας πελατοκεντρικής επιχείρησης και ειδικότερα ενός χώρου στον οποίο οι πελάτες μπορούν σήμερα να βρουν και να προμηθευτούν τα πάντα σε σχέση με την πληροφορική, την τηλεφωνία και τα είδη γραφείου. Η Εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) το 1999. Η ανάπτυξή του Πλαισίου, το οδήγησε μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, να αποτελέσει μία από τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη για 8 συνεχόμενα έτη (2000-2007). Το 2017 οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 285 εκ. ευρώ και απασχολεί περισσότερα από 1.300 άτομα. Αυτό που διαφοροποιεί το Πλαίσιο από τις άλλες εταιρίες του κλάδου είναι πρώτον ότι δεν είναι μόνο έμπορος αλλά και κατασκευαστής (το Πλαίσιο έχει γραμμή συναρμολόγησης υπολογιστών που παράγει πάνω από 60.000 υπολογιστές το χρόνο).
Δεύτερον, είναι ο μεγαλύτερος technical support provider για υπολογιστές στην Ελλάδα (έχει 23 αυτοτελή σημεία service με stock σε ανταλλακτικά και εκπαιδευμένους τεχνικούς). Τρίτον αποτελεί ένα πολυκαναλικό, πολυπελατειακό και πολυπροϊοντικό μοντέλο: αριθμεί 24 καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα Plaisio.gr το οποίο έχει περισσότερες από 100.000 επισκέψεις την ημέρα και ειδικεύεται από το 1995 στις πωλήσεις σε επιχειρήσεις (B2B) αριθμώντας πάνω από 300.000 ενεργούς business πελάτες. Τέλος, αφιερώνει κοντά στις 40.000 ώρες εκπαίδευση στους ανθρώπους του το χρόνο, για να είναι up to date για τις τελευταίες τεχνολογίες και τάσεις, με στόχο να παρέχει επαρκή εξυπηρέτηση στους καταναλωτές.

Ο Όμιλος Σαράντη με πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά (FMCG). Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε. αποτελεί πλέον μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία μέσω θυγατρικών σε 12 χώρες στην Ευρώπη και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως. Σήματα όπως το NOXZEMA, το CARROTEN, το BIOTEN, το ORZENE, το STR8, το BU, το C-THRU, το SANITAS, το AVA, το ΤΕΖΑ, το PYROX, το CAMEL, το AFROSO είναι μερικά από τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα που διατηρούν υψηλή αναγνωρισιμότητα και
σημαντικά μερίδια αγοράς. Εξάλλου, μέσω συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης ο Όμιλος εμπορεύεται ισχυρά σήματα όπως τα LA PRAIRIE, PRADA, NINA RICCI, CARTIER, CAROLINA HERRERA, TRUSSARDI, PACO RABANNE, JEAN PAUL GAULTIER, JOHNSON u0026amp; JOHNSON, WELLA, KOLESTON, NEW WAVE, LANES, BIO-OIL, κλπ. Στο δυναμικό του Ομίλου προστίθενται και τα προϊόντα της εταιρείας ESTEE LAUDER μέσω της κοινοπραξίας που έχει ο Όμιλος με την ESTEE LAUDER COMPANIES.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μια υγιής, καινοτόμος ελληνική βιομηχανία, δυναμικά αναπτυσσόμενη, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών. Με έδρα τα Ιωάννινα δραστηριοποιείται στον τομέα της εμφιάλωσης από το 1955, ενώ εμφιαλώνει και διακινεί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ” στην ελληνική αγορά από το 1988. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πορεύεται βασίζοντας την εταιρική της φιλοσοφία στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την υπευθυνότητα. Όντας ενεργό μέλος της κοινωνίας, συμμετέχει έμπρακτα στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας, αφήνοντας το δικό της πολύτιμο κοινωνικό αποτύπωμα.
Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ εφαρμόζει τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα εμφιάλωσης, σε μια πλήρη γκάμα προϊόντων και συσκευασιών, για να βρίσκεται κοντά στις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών στην ελληνική και διεθνή αγορά. Στόχος της να δημιουργεί νέα μοντέλα ανάπτυξης και προοπτικής για τη χώρα, συνδέοντας το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”, με την πρόοδο και την εξέλιξη. Σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι ο τομέας των εξαγωγών. Η εταιρεία εξάγει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, μέχρι τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αλμυρών snacks, με βασικό, τότε, προϊόν τα Extra τυρογαριδάκια και από το 1988 τα πατατάκια (potato chips). Το 1991, κυκλοφόρησε το croissant 7DAYS – ατομικό, συσκευασμένο, μακράς διαρκείας, και πολύ γρήγορα και το mini 7DAYS. Λίγα χρόνια μετά, το 1995, κυκλοφόρησε τα Βake Rolls, ένα καινοτόμο, αλμυρό προϊόν που γνώρισε πολύ γρήγορα μεγάλη επιτυχία. Περίπου την ίδια εποχή, η Chipita ξεκινά την πορεία της διεθνοποίησής της, μια πορεία την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα. Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιείται με δύο τρόπους: είτε με δικές της εταιρείες είτε με στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς ή ισχυρές τοπικές εταιρείες. Ήδη από το 1996, η Chipita «επιχειρεί» εκτός των ελληνικών συνόρων με τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη Βουλγαρία και την Αίγυπτο.
Aκολουθούν εργοστάσια στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και πρόσφατα στην Ινδία, την Τουρκία και την Μαλαισία. Παράλληλα με τα εργοστάσια, η Chipita δημιουργεί εμπορικά γραφεία και δομές σε 8 χώρες: Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία και Τσεχία, Belarus και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, η Chipita δραστηριοποιείται διεθνώς σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα. Η Chipita προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές 56 χωρών συνολικά, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών, τα οποία παράγονται σε 16 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

Η εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1986. Σήμερα, 32 χρόνια μετά, το Jumbo συνιστά πλέον μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, με 77 καταστήματα σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διαθέτει 51 καταστήματα στην Ελλάδα καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo, 5 καταστήματα στην Κύπρο, 9 καταστήματα στη Βουλγαρία και 12 καταστήματα στη Ρουμανία. Επίσης, η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας με εταιρείες που διατηρούν καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo στην ΠΓΔΜ (FYROM),
στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στη Σερβία και Βοσνία. Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει την επέκταση του δικτύου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο το άνοιγμα δύο ακόμα νέων καταστημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Πέρα από το άνοιγμα νέων καταστημάτων δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές με αποτέλεσμα ο Όμιλος να διαθέτει περίπου 390.000 τμ περίπου υπερσύχρονων αποθηκευτικών χώρων.

Η κυρίαρχη δραστηριότητα της Αδελφοί Γιαννίδη Α.Ε. είναι η παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων με την επωνυμία VΙΤΕΧ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη Ελληνικής ιδιοκτησίας βιομηχανία του είδους. O συγκεκριμένος κλάδος επλήγη με πτώση της ζήτησης κατά 48% την τετραετία 2009 – 2012. Ταυτόχρονα η εταιρία ήρθε αντιμέτωπη με αυξημένο δανεισμό και αποσβέσεις, που προήλθαν από την μεγάλη επένδυση στο νέο εργοστάσιο ύψους 30 εκατομμυρίων το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2008 (το οποίο έχει βραβευθεί και είναι το πλέον τεχνολογικά προηγμένο στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης), αδυνατώντας να εκποιήσει τα μέχρι πρότινος χρησιμοποιούμενα ακίνητα. Εσωτερικά, ήρθε αντιμέτωπη με την αποτυχία του οικογενειακού μοντέλου διοίκησης να δράσει αποτελεσματικά.
Ο κίνδυνος από αυτή την ΤΡΙΠΛΗ ΚΡΙΣΗ αντιστράφηκε πλήρως μετά το 2012, και σήμερα επιδεικνύει ένα νέο μοντέλο διοίκησης βασισμένο στο επαγγελματικό management, ραγδαία αύξηση των πωλήσεων ύψους 32% την εξαετία 2012 – 2017 (όταν η αγορά χρωμάτων δεν αυξάνεται και ξεπερνώντας κάθε επίδοση ανταγωνιστικής εταιρίας), υγιέστατη οικονομική κατάσταση με χαμηλό δανεισμό, παρουσία σε περισσότερες από 18 χώρες και δύο νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες (συστήματα θερμοπρόσοψης VitexTHERM και ναυτιλιακά χρώματα EUMARIA).

Η Lamda Hellix λειτουργεί αδιάλειπτα για 15 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα data center campus στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Είναι ο σημαντικότερος ουδέτερος πάροχος υπηρεσιών data center στην περιοχή προσφέροντας υπηρεσίες Colocation, Cloud, Business Continuity, Data Center Operation, IT Managed Services, Consulting & Integration. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο portfolio υπηρεσιών data center βοηθώντας επιχειρήσεις να επιτύχουν λειτουργική βιωσιμότητα και να συνδεθούν με τον ψηφιακό κόσμο πολλαπλασιάζοντας τη δυναμική τους.
Το Athens Data Center Campus, βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ τριών ηπείρων καθιστώντας την εταιρεία ψηφιακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Διαθέτει δύο υπερσύγχρονα data centers, το Athens-1 και το Athens-2, που ανταποκρίνονται σε όλα τα διεθνή standards και έχουν λάβει πολλαπλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τον άριστο σχεδιασμό & κατασκευή καθώς και για την «πράσινη» λειτουργία τους (Tier III Design & Construction, USGBC LEED v4 Gold O+M & BD+C Certifications) ενώ το Athens-2 αναδείχθηκε ως “Best Data Center in EMEA” από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom (DT).

Όντας ηγέτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, κατέχει τα μεγαλύτερα μερίδια συνδρομητών σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται (Κινητή, Σταθερή, Συνδρομητική Τηλεόραση). Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και δίκτυα έχοντας επενδύσει ~3 δισ.€ το διάστημα 2011-2017, ενώ για την περίοδο 2018-2022 υλοποιεί επιπλέον 2 δισ.€ επενδύσεις σε δίκτυα νέα γενιάς, ανοίγοντας το δρόμο για την κοινωνία των Gigabit και οδηγώντας τη χώρα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το οικονομικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς του στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε 4,8 δισ.€ (~2,7% του ΑΕΠ), δημιουργώντας περίπου 75.000 θέσεις εργασίας (άμεσες – έμμεσες), συνεισφέροντας ~1 δισ.€ στα κρατικά έσοδα κάθε χρόνο και εκτελώντας πλειάδα δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας.

Η νέα μεγάλη πρόκληση του Ομίλου ΟΤΕ είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσοντας τις υπερσύγχρονες υποδομές που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1958 και κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Το όραμα για το 2020 είναι να καθιερωθεί ο ΟΠΑΠ ως εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών παγκόσμιου επιπέδου. Μακροπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες που εστιάζουν στους πελάτες, τους ανθρώπους, το δίκτυο, τα προϊόντα και τις ψηφιακές-τεχνολογικές δυνατότητες, έχουν προσδιοριστεί και τεθεί στο επίκεντρο των ενεργειών για την υλοποίηση του οράματος.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

scroll to top

επικοινωνια

Συμπληρώστε τα στοιΧεία επικοινωνίας