2018

Προκριθέντες 2018

ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ 2018
Για δεύτερη φορά, ο θεσμός των Growth Awards, μία πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, αναδεικνύει τις 21 πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα.
Εταιρείες που συνδυάζουν υψηλές οικονομικές επιδόσεις με επιτυχημένες σύγχρονες επιχειρηματικές ιστορίες, και συμβάλλουν καταλυτικά στη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου για τη χώρα μας.
Στην Τελετή Βράβευσης του 2ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε την 6η Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Growth Awards ανέδειξαν τις 21 ελληνικές εταιρείες που δημιουργούν, καινοτομούν και ξεχωρίζουν στην Ελλάδα και διεθνώς.

ALPHA - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ

ALPHA - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ

Η alfa είναι μία οικογενειακή ελληνική επιχείρηση από την Κοζάνη, που δημιουργεί προϊόντα ζύμης από το 1965.

Διάβασε περισσότερα
ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), δραστηριοποιείται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, με δρομολόγια στις γραμμές εσωτερικού και στις γραμμές εξωτερικού.

Διάβασε περισσότερα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ

O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ιδρύθηκε το 1981 και σύντομα κατέκτησε την εμπιστοσύνη του ιατρικού κόσμου για την πληρότητα και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διάβασε περισσότερα
DEMO ABEE

DEMO ABEE

Λειτουργική/ Επιχειρησιακή Βελτίωση

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEE δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Διάβασε περισσότερα
ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε.

ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε.

Επενδύσεις

H ELVIAL είναι μία ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά διέλασης αλουμινίου για περισσότερα από 25 χρόνια.

Διάβασε περισσότερα
ELTON GROUP

ELTON GROUP

Η ELTON ιδρύθηκε το 1981. Δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη διανομή πρώτων και πρόσθετων υλών, ειδικών χημικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών ποιότητας ...

Διάβασε περισσότερα
FREZYDERM ABEE

FREZYDERM ABEE

Η FREZYDERM είναι μία ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1986, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία δερματολογικών προϊόντων...

Διάβασε περισσότερα
GENESIS PHARMA S.A.

GENESIS PHARMA S.A.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η GENESIS Pharma υπήρξε μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας.

Διάβασε περισσότερα
INTRALOT

INTRALOT

Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών.

Διάβασε περισσότερα
JUMBO

JUMBO

Η εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1986.

Διάβασε περισσότερα
ΚΑΥΚΑΣ Β. Α.Ε.

ΚΑΥΚΑΣ Β. Α.Ε.

Η Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε δραστηριοποιείται από το 1975 στο χώρο του Ηλεκτρολογικού Υλικού.

Διάβασε περισσότερα
ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η Κρι Κρι δραστηριοποιείται στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ως παραγωγική και μεταποιητική επιχείρηση, 100% ελληνικών συμφερόντων.

Διάβασε περισσότερα
ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η Λουξ είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, καταλαμβάνοντας σταθερά τη 2η θέση στην προτίμηση των Ελλήνων, ανάμεσα στις γνωστές πολυεθνικές.

Διάβασε περισσότερα
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα

Μία αμιγώς ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμαρκετ πανελλαδικώς

Διάβασε περισσότερα
ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ

Η ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2006 με όραμα να γίνει ο γύρος παγκόσμιο προϊόν.

Διάβασε περισσότερα
ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΕ

ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΕ

H ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών από το 1923.

Διάβασε περισσότερα
ΠΛΑΙΣΙΟ

ΠΛΑΙΣΙΟ

Το Πλαίσιο ξεκίνησε το 1969 από το φοιτητή Πολυτεχνείου τότε Γιώργο Γεράρδο από ένα κατάστημα 11τ.μ. στην Στουρνάρη.

Διάβασε περισσότερα
ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε.

ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε.

H Σπανός Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1971 στην Αθήνα.

Διάβασε περισσότερα
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE

Ανάπτυξη Αγορών/Προϊόντων

Μία ελληνική εταιρεία στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο

Διάβασε περισσότερα
TITAN

TITAN

Επιχειρηματική Αριστεία

Εταιρεία παραγωγής τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με περισσότερα από 115 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας.

Διάβασε περισσότερα
VITEX - OΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗ

VITEX - OΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗ

Η κυρίαρχη δραστηριότητα της Αδελφοί Γιαννίδη Α.Ε. είναι η παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων με την επωνυμία VΙΤΕΧ.

Διάβασε περισσότερα

Η alfa είναι μία οικογενειακή ελληνική επιχείρηση από την Κοζάνη, που δημιουργεί προϊόντα ζύμης από το 1965. Παράγουμε με επιτυχία σε 3 τομείς της αγοράς:

 • 114 προϊόντα στον τομέα λιανικής.
 • 165 προϊόντα στον τομέα του food service.
 • στον τομέα retail, στο εξωτερικό, και στο food service, εξάγουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 35 χώρες.

Οι δημιουργίες της ζυμώνονται ακολουθώντας τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας IFS και BRC με highest level βαθμολόγηση.

Επιπλέον, είναι πιστοποιημένοι κατά ISO και HACCP. Η alfa έχει κερδίσει παγκόσμια βραβεία για τα προϊόντα της στις εκθέσεις ANUGA και PLMA Amsterdam. Στην Ελλάδα διαθέτουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις όπου παράγονται κατά αποκλειστικότητα τα ανώτατης ποιότητας προϊόντα μας. Διαθέτουμε ιδιόκτητα υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηράκλειο Κρήτης, πετυχαίνοντας την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας, ενώ 450 άτομα αποτελούν την οικογένειά μας. Έχοντας θυγατρικές σε Αμερική, Σερβία και Ρουμανία, πραγματοποιείται η διεθνής επέκταση της alfa.

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), δραστηριοποιείται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, με δρομολόγια στις γραμμές εσωτερικού (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά Βορειανατολικού Αιγαίου και Κρήτη) και στις γραμμές εξωτερικού (Ελλάδα – Ιταλία). Από τον Ιούνιο του 2016, ο Όμιλος, μέσω της συγγενούς εταιρείας Africa Morocco Links (AML) άρχισε τη δραστηριοποίησή του με δρομολόγια μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης.

O στόλος του Ομίλου αριθμεί 15 υπερσύγχρονα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία με πρωτοποριακό ναυπηγικό σχεδιασμό, που προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μεταφοράς σε επιβάτες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά οχήματα. Ο επαγγελματισμός και η εξειδίκευση του προσωπικού των πλοίων, συνεισφέρουν ώστε κάθε στιγμή του ταξιδιού να αποτελεί για τον επιβάτη μία μοναδική εμπειρία.

Ο Όμιλός μας έχει παρουσία πάνω από 21 χρόνια στις θάλασσες και έχει κατασκευάσει 21 πλοία σε κορυφαία ναυπηγεία στην Ευρώπη και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα της ναυπηγικής βιομηχανίας. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 40 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας μας, είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος στον κλάδο του και η αξία αποτίμησης των πλοίων υπερβαίνει τα €690εκατ. Το έτος 2016 συνέδεσε 4 χώρες, 32 νησιά, πραγματοποίησε 6.600 ταξίδια και πάνω από 28.400 προσεγγίσεις σε λιμάνια, μεταφέροντας 4,2εκατ. επιβάτες, 640 χιλιάδες Ι.Χ. οχήματα και 300 χιλιάδες φορτηγά οχήματα. Η Attica Group είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α: ATTICA).

O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ιδρύθηκε το 1981 και σύντομα κατέκτησε την εμπιστοσύνη του ιατρικού κόσμου για την πληρότητα και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διαθέτει ένα δίκτυο 23 ιδιόκτητων μονάδων υγείας στην Αττική και 8 στην Θεσσαλονίκη, όπου εργάζονται περισσότεροι από 180 ειδικευμένοι ιατροί, 3 ιδιόκτητες κλινικές καθώς κι ένα δίκτυο με πάνω από 2.000 συνεργαζόμενους ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEE δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων, στους εξής 4 τομείς:

 1. ανάπτυξη, έγκριση και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά
 2. παραγωγή ενέσιμων προϊόντων όλων των μορφών
 3. διάθεση καινοτόμων φαρμάκων οίκων του εξωτερικού
 4. διάθεση φαρμάκων για σπάνιες παθήσεις

Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Στην ιδιωτική αγορά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από σκευάσματα γενικής ιατρικής, καρδιολογικά, ουρολογικά, ογκολογικά, πνευμονολογικά, γαστρεντερολογικά και ιατροτεχνολογικά.

Η DEMO εξάγει το 81% της ετήσιας παραγωγής της, ενώ είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, των ΓΧΣ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Με 1.500 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 84* χώρες και 850 άτομα προσωπικό, η DEMO στοχεύει στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης και στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς στην Ελλάδα και διεθνώς. *(μαζί με τις χώρες όπου τα σκευάσματα “φτάνουν” μέσω ΠΟΥ, ΟΗΕ, ΓΧΣ, Ερυθρού Σταυρού και UNISEF).

H ELVIAL είναι μία ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά διέλασης αλουμινίου για περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ αποτελεί μία ισχυρή δύναμη, με εξαγωγική δραστηριότητα που φτάνει το 70%. Με ένα πολυάριθμο τμήμα R&D και εξειδικευμένο προσωπικό έμπειρων μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων, καταφέρνει να αναπτύσσει παγκόσμιες καινοτομίες και να θέτει νέα πρότυπα στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου. Παράλληλα, με πολύ βαθιά γνώση και εξειδίκευση, η ELVIAL καταφέρνει και αποτελεί επιλογή για μεγάλες, παγκόσμιες εταιρείες, με πολύ υψηλές απαιτήσεις στην παραγωγή βιομηχανικών προφίλ. Με αταλάντευτη πίστη στον Έλληνα κατασκευαστή δημιουργεί διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης & ανάπτυξης. Διασφαλίζει τη διακριτότητα των ρόλων και τον υγιή ανταγωνισμό, ενισχύοντας τη θέση του κατασκευαστή στην αγορά, ενώ με αίσθημα ευθύνης και φιλοσοφία συνεχούς δημιουργίας, τηρεί στο ακέραιο την υπόσχεση για υψηλή ποιότητα προϊόντων & υπηρεσιών.

Στρατηγικός συνεργάτης πολλών καταξιωμένων επιχειρήσεων αλουμινίου στην Ευρώπη και έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον, η ELVIAL ακολουθεί με μεγάλη προσήλωση ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης, έχοντας πάντα στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Με θεαματικούς ρυθμούς επίσης εξελίσσεται το επενδυτικό πρόγραμμα στην ELVIAL. Το νέο επενδυτικό πλάνο, συνολικού ύψους 30εκατ. ευρώ, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τα 15εκατ. αναμένεται να επενδυθούν εντός του τρέχοντος έτους. Η παραπάνω επένδυση είναι συνέχεια αυτής που αφορούσε τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, και μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί παραπάνω από 50εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα, οι εγκαταστάσεις αυτές σήμερα να αποτελούν το διαμάντι της Βιομηχανίας Αλουμινίου και την αιχμή του δόρατος για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά. Παράλληλα οι επενδύσεις ενίσχυσαν την τάση για τη δημιουργία καινοτομιών, τόσο σε παραγωγικές μεθόδους όσο και σε προϊόντα. Αποτέλεσμα αυτών των επενδύσεων είναι και η δημιουργία της τεχνολογίας Ι2, που ανέτρεψε τις ισορροπίες για τις ενεργειακές κατασκευές αλουμινίου της αγοράς, αφού με την εφαρμογή της καινοτομίας, αναβαθμίζονται όλα τα θερμομονωτικά συστήματα της ELVIAL, βελτιώνοντας τους δείκτες θερμομόνωσης έως και 38%, καθιστώντας την καινοτομία Ι2 ασυναγώνιστη και μοναδική, καθώς είναι η μόνη με βιομηχανική εγγύηση.

Η ELTON ιδρύθηκε το 1981. Δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη διανομή πρώτων και πρόσθετων υλών, ειδικών χημικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, στις βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων τελικού καταναλωτή. Κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της, στην Νοτιονανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Τουρκία (43η θέση, στη λίστα εταιρειών διανομής χημικών του ICIS στην Ευρώπη). Σχεδίασε, ένα άκρως δυναμικό και ανταγωνιστικό πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών και εξυπηρετεί ολόκληρο το φάσμα των βιομηχανιών παραγωγής τελικών προϊόντων: τρόφιμα, ποτά, ζωική διατροφή, κατασκευές, δομικά υλικά, χρώματα, πλαστικά, ελαστικά, κεριά, οικιακή φροντίδα, προσωπική φροντίδα, φαρμακευτικά, αντιδραστήρια και όργανα χημείου, επεξεργασία νερού, μετάλλου, κλωστοϋφαντουργία, βυρσοδεψία, συστήματα πολυουρεθάνης, βιομηχανικές.

Εφαρμογές (διυλιστήρια πετρελαίου, βιοκαύσιμα, λατομεία, ορυχεία), αγροτικά εφόδια και πολλαπλασιαστικό υλικό, εξειδικευμένα χημικά ψυκτικών εφαρμογών. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από το 2000. Διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο με θυγατρικές εταιρείες στην Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουκρανία και Τουρκία, που καλύπτει συνολικά 11 χώρες, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Τουρκία.

Η FREZYDERM είναι μία ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1986, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία δερματολογικών προϊόντων, την παρουσίασή τους μέσω της Ιατρικής Ενημέρωσης σε δερματολόγους και τη διακίνησή τους μέσω του φαρμακευτικού καναλιού διανομής.

Βασικός στόχος ήταν και παραμένει ο σχεδιασμός και η παραγωγή ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με αυστηρώς φαρμακευτικά κριτήρια.

Σήμερα, η FREZYDERM διαθέτει ένα portfolio με περισσότερα από 240 προϊόντα, ο σχεδιασμός και η παραγωγή των οποίων γίνεται στο ιδιόκτητο εργοστάσιό της στην Αττική. Η FREZYDERM έχει αναπτύξει και τηρεί ένα ενοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και είναι πιστοποιημένη από τους Lloyd’s Register Quality Assurance. Η Εταιρεία έχει βραβευτεί για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις πρακτικές πωλήσεων. Το 2013 κατείχε την 13η θέση στις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, στη λίστα του FORTUNE GREECE, ενώ το 2016 κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου SUPERBRAND.

Η GENESIS Pharma υπήρξε μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμα. Διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για σοβαρές και σπάνιες παθήσεις.

Το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι μοναδικό στην εγχώρια αγορά φαρμάκου, καθώς λειτουργεί ως εμπορικός συνεργάτης κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών έρευνας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Μεταξύ των μακροχρόνιων αποκλειστικών συνεργατών της βρίσκονται δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιοτεχνολογίας βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, οι Biogen και Celgene.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της πολλαπλή σκλήρυνσης με πέντε προϊόντα, ενώ σημαντικό είναι και το εύρος καινοτόμων θεραπειών που διαθέτει για σπάνιες αιματολογικές κακοήθειες και απειλητικές μορφές καρκίνου.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται στους τομείς της δερματολογίας , ρευματολογίας και της νεφρολογίας.

Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 55 κράτη και πολιτείες του κόσμου, με ρυθμισμένη αγορά. Με περισσότερους από 5.200 εργαζομένους το 2016, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της, εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη.

Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών, σε όλον τον κόσμο, καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία.

Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT), σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA Responsible Gaming Framework”, για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

Η εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1986. Σήμερα, 31 χρόνια μετά, το Jumbo συνιστά πλέον μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, με 74 καταστήματα σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διαθέτει 51 καταστήματα στην Ελλάδα καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo, 5 καταστήματα στην Κύπρο, 9 καταστήματα στην Βουλγαρία και 9 καταστήματα στην Ρουμανία. Επίσης, η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας με εταιρείες που διατηρούν καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo στην ΠΓΔΜ (FYROM), στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στην Σερβία και Βοσνία.

Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει την επέκταση του δικτύου του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο το άνοιγμα τριών ακόμα νέων καταστημάτων, κατά την οικονομική χρήση 2017/2018. Πέρα από το άνοιγμα νέων καταστημάτων δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές, με αποτέλεσμα ο Όμιλος να διαθέτει περίπου 360.000τ.μ. ιδιόκτητων υπερσύχρονων αποθηκευτικών χώρων.

Η Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε δραστηριοποιείται από το 1975 στο χώρο του Ηλεκτρολογικού Υλικού, ούσα μια ισχυρή ελληνική επιχείρηση, με τον ετήσιο κύκλο εργασιών της, για το 2016, να ανέρχεται σε 122εκατ. ευρώ. Η Β.ΚΑΥΚΑΣ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της σε πωλήσεις, την τελευταία δεκαετία, με 56 καταστήματα και 2 μονάδες συναρμολόγησης ηλεκτρικών πινάκων, απασχολώντας συνολικά 830 άτομα προσωπικό.

Η έδρα της ΚΑΥΚΑΣ, όπου στεγάζονται όλες οι υποστηρικτικές – κεντρικές υπηρεσίες της, βρίσκεται στο 1ο χλμ. Λ. Μαρκοπούλου στην Παιανία.

Η Κρι Κρι δραστηριοποιείται στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ως παραγωγική και μεταποιητική επιχείρηση, 100% ελληνικών συμφερόντων. Κύριοι τομείς της δραστηριότητάς της αποτελούν η παραγωγή παγωτού, γιαουρτιού και φρέσκου γάλακτος. Η έδρα και οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της βρίσκονται στις Σέρρες, ενώ λειτουργεί και υποκατάστημα στον Ασπρόπυργο Αττικής, ως κέντρο διανομής για την εξυπηρέτηση της αγοράς της Νότιας Ελλάδας.Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πενταμελές, με τη συμμετοχή τριών ανεξάρτητων, μη εκτελεστικών μελών. Ακολουθείται αυστηρά ο Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης που έχει θεσπίσει η εταιρεία.

Οι δραστηριότητές της έχουν χωριστεί σε δύο διαφορετικά Business Units: το Business Unit Γαλακτοκομικών και το Business Unit Παγωτού. Η Κρι Κρι χαρακτηρίζεται ως «μεγάλη» επιχείρηση, με 350 εργαζόμενους, ενεργητικό €76εκατ. και πωλήσεις €66,5 εκατ. Σήμερα κατέχει την 2η θέση στην ελληνική αγορά παγωτού με μερίδιο 15,2% και την 2η θέση στην ελληνική αγορά γιαουρτιού με μερίδιο 14,2% (μερίδιο σε όγκο 2017, αγορά ευρωπαϊκού γιαουρτιού). Οι εξαγωγές (σε 24 χώρες) υπερβαίνουν το 30% των συνολικών πωλήσεων. Από το 2003 η εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του ΧΑΑ.

Η Λουξ είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, καταλαμβάνοντας σταθερά τη 2η θέση στην προτίμηση των Ελλήνων, ανάμεσα στις γνωστές πολυεθνικές.

Αριθμεί τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, εμφιάλωσης και διανομής, επτά εμπορικά σήματα και μια γκάμα αναψυκτικών και χυμών. Η εταιρεία απασχολεί 130 εργαζομένους, σε όλη τη χώρα και υποστηρίζεται από ένα δίκτυο 450 αντιπροσώπων, με τα προϊόντα της να διατίθενται σε περισσότερα από 40.000 τελικά σημεία πώλησης. Όλες οι διαδικασίες παραγωγής της έχουν πιστοποιηθεί με ISO 9001 : 2008 & ISO 22000 : 2005 και πραγματοποιεί εξαγωγές σε περίπου 22 χώρες παγκοσμίως.

Η Λουξ προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα αναψυκτικών και χυμών από 100% ελληνικά φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών. Το 2016 η Λουξ λάνσαρε τη νέα σειρά light αναψυκτικών λουξ plus ‘n light, τα πρώτα αναψυκτικά μόνο με φυσικά γλυκαντικά και 60% λιγότερες θερμίδες ενώ η σειρά εμπλουτίστηκε με το παγωμένο τσάι plus ‘n light tea που ακολουθεί την ίδια συνταγολογία.

Πριν από 40 χρόνια, το 1976, ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Με 272 καταστήματα, 250 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash and Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια, τη Λαμία, το Αγρίνιο και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Απασχολεί περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους. Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή.

Η ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2006 με όραμα να γίνει ο γύρος παγκόσμιο προϊόν. Η επιτακτική ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του γύρου και των κρεατοσκευασμάτων στην ελληνική αγορά, ήταν ο κύριος λόγος δημιουργίας της βιομηχανίας με το νέο εμπορικό σήμα πλέον MEGAS YEEROS. Ένα προϊόν με αυξημένη καθημερινή ζήτηση που επιδρά άμεσα στην υγεία του καταναλωτή, δεν μπορεί να παρασκευάζεται στην τύχη.

Χρειάζεται συνέπεια, ευθύνη και πάνω απ’ όλα γνώση. Η MEGAS YEEROS είναι ηγέτης στην αγορά και είναι η μόνη εταιρεία στο είδος της που έχει δυο εργοστάσια παραγωγής, στην Ελλάδα και στην Αμερική. Η εταιρεία σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε παραγωγή γύρου στην Ευρώπη! Παράγει ημερησίως πάνω από 35 τόνους γύρο, 850.000 σουβλάκια και 10 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής και της αμερικάνικης αγοράς.

H ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών από το 1923. Ξεκίνησε ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση κάνοντας μεταφορές και αποθηκεύσεις. Στην εξέλιξή της πρόσθεσε υπηρεσίες όπως: υπηρεσίες logistics, αεροπορικές, οδικές, θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων, μετακομίσεις, μετακόμιση γραφείων, υπηρεσίες μετεγκατάστασης, εκθέσεις & διαχείριση εκθέσεων, μεταφορά έργων τέχνης, υπηρεσίες αποθήκευσης, ειδικές μεταφορές / έργα, διεθνείς ταχυμεταφορές. Σήμερα, η εταιρεία έχει επεκταθεί μέσω θυγατρικών εταιρειών σε Βουλγαρία, Σκόπια, Ρουμανία και Κύπρο.

Η ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ αποτελεί ιδρυτικό και δραστήριο μέλος των μεγαλύτερων Εθνικών και Διεθνών Οργανισμών. Εφαρμόζει διαδικασίες ώστε να επιτυγχάνει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών με τους όρους και τις προϋποθέσεις που είναι επωφελείς για τους πελάτες της. Αξίες της εταιρείας: Ο σεβασμός προς τον πελάτη – Η βελτίωση των υπηρεσιών της- H φροντίδα προς τους εργαζομένους της

Το Πλαίσιο ξεκίνησε το 1969 από το φοιτητή Πολυτεχνείου τότε Γιώργο Γεράρδο από ένα κατάστημα 11τ.μ. στην Στουρνάρη. Το 2016 οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 280εκατ. ευρώ και απασχολεί περισσότερα από 1.300 άτομα. Αυτό που διαφοροποιεί το Πλαίσιο από τις άλλες εταιρείες του κλάδου, είναι:

α) ότι δεν είναι μόνο έμπορος αλλά και κατασκευαστής (το Πλαίσιο έχει γραμμή συναρμολόγησης υπολογιστών που παράγει πάνω από 60.000 υπολογιστές το χρόνο)

β) είναι ο μεγαλύτερος technical support provider για υπολογιστές στην Ελλάδα (έχει 22 αυτοτελή σημεία service με stock σε ανταλλακτικά και εκπαιδευμένους τεχνικούς)

γ) αποτελεί ένα πολυκαναλικό, πολυπελατειακό και πολυπροϊοντικό μοντέλο: αριθμεί 23 καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα plaisio.gr το οποίο έχει περισσότερες από 100.000 επισκέψεις την ημέρα και ειδικεύεται, από το 1995, στις πωλήσεις σε επιχειρήσεις (B2B) αριθμώντας πάνω από 186.000 ενεργούς business πελάτες. Τέλος, αφιερώνει πάνω από 40.000 ώρες το χρόνο, για εκπαίδευση στους ανθρώπους του, για να είναι up to date για τις τελευταίες τεχνολογίες και τάσεις, με στόχο να παρέχει επαρκή εξυπηρέτηση στον πελάτη του.

H Σπανός Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1971 στην Αθήνα. Με ισχυρή παρουσία στο χώρο των αυτοκινήτων BMW και MINI και στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε όλους τους κατόχους BMW και ΜΙΝΙ, εξελίσσεται διαρκώς αναζητώντας την πρωτοπορία και την τελειοποίηση των υπηρεσιών της.

Η πολυετής εμπειρία της Σπανός Α.Ε. στο χώρο των αυτοκινήτων BMW και ΜΙΝΙ, η εξειδίκευσή της και το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό της, αποτελεί εγγύηση για την άριστη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών BMW και ΜΙΝΙ στα τμήματα πωλήσεων, ανταλλακτικών, service και ενοικιάσεως αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε κατόχου BMW ή MINI και τα υψηλά standards του BMW Group, της μεγαλύτερης βιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο Όμιλος SUNLIGHT με μια ματιά:

 • 100% θυγατρική του OLYMPIA GROUP, συμφερόντων Πάνου Γερμανού
 • 30 χρόνια δραστηριότητας στη διεθνή αγορά βιομηχανικών και καταναλωτικών μπαταριών
 • 2 κύριοι τομείς στην αγορά της μπαταρίας: βιομηχανικών, ειδικών-προηγμένων εφαρμογών, καταναλωτικών, ελαφρών εφαρμογών
 • Συνολικές πωλήσεις €153,9εκατ. (2016)
 • 84% εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες
 • Ιδιόκτητη βιομηχανική μονάδα στην Ξάνθη, για την παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών, έκτασης 142.000τ.μ και στεγασμένης επιφάνειας 55.000τ.μ.
 • Ιδιόκτητη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Κομοτηνή, έκτασης 42.000τ.μ.
 • €23εκατ. οι επενδύσεις σε εξοπλισμό τα τελευταία 5 χρόνια
 • 800 εργαζόμενοι (2017)
 • Τεχνολογίες μπαταριών: οξέος-μολύβδου (flooded/agm/gel), λιθίου, αργύρου – ψευδαργύρου
 • Διεθνείς πιστοποιήσεις αναφορικά με:
 • Την ποιότητα (ISO 9001:2008)
 • Με το περιβάλλον (ISO 14001:2004)
 • Mε την υγεία, ασφάλεια των εργαζομένων (BS OHSAS 18001:2007)
 • Την κανονιστική συμμόρφωση (ISO 37001/ISO 19600)

Η μητρική Εταιρεία Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1902 και ο Όμιλος έχει την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1912. Ο Όμιλος αναπτύσσει καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 14 χώρες. Η δραστηριότητα αυτή ασκείται μέσω θυγατρικών εταιριών, στις οποίες ο ΤΙΤΑΝ έχει πλήρη ή πλειοψηφικό (μετοχικό) έλεγχο ή κοινοπρακτική συμμετοχή, και καλύπτει τους εξής κλάδους:

 • Παραγωγή τσιμέντου (φαιού και λευκού), σκυροδέματος και αδρανών υλικών
 • Διακίνηση-διανομή τσιμέντου
 • Επεξεργασία και βιομηχανική αξιοποίηση ιπτάμενης τέφρας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής
 • Κονιάματα
 • Τσιμεντόλιθους

Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε δέκα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.Καθ’όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η κυρίαρχη δραστηριότητα της Αδελφοί Γιαννίδη Α.Ε. είναι η παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων με την επωνυμία VΙΤΕΧ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανία του είδους, ελληνικής ιδιοκτησίας. O συγκεκριμένος κλάδος επλήγη με πτώση της ζήτησης κατά 48% την τετραετία 2009 – 2012. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με αυξημένο δανεισμό και αποσβέσεις, που προήλθαν από την μεγάλη επένδυση σε νέο εργοστάσιο ύψους 30εκατ. το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2008, αδυνατώντας να εκποιήσει τα μέχρι πρότινος χρησιμοποιούμενα ακίνητα.

Εσωτερικά, ήρθε αντιμέτωπη με την αποτυχία του οικογενειακού μοντέλου διοίκησης να δράσει αποτελεσματικά. Ο κίνδυνος από αυτή την ΤΡΙΠΛΗ ΚΡΙΣΗ αντιστράφηκε πλήρως μετά το 2012, και σήμερα επιδεικνύει ένα νέο μοντέλο διοίκησης, βασισμένο στο επαγγελματικό management, ραγδαία αύξηση των πωλήσεων ύψους 22% την τετραετία 2013 – 2016 (όταν η αγορά χρωμάτων δεν αυξάνεται και ξεπερνώντας κάθε επίδοση ανταγωνιστικής εταιρείας), υγιέστατη οικονομική κατάσταση με χαμηλό δανεισμό, παρουσία σε 16 χώρες και δύο νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες (συστήματα θερμοπρόσωψης VitexTHERM και ναυτιλιακά χρώματα EUMARIA).

scroll to top

επικοινωνια

Συμπληρώστε τα στοιΧεία επικοινωνίας