Οι νικητές 2019

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2019
Για τρίτη φορά ο θεσμός των Growth Awards, μία πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, αναδεικνύει και βραβεύει τις επιχειρήσεις που δημιουργούν, καινοτομούν και ξεχωρίζουν στην Ελλάδα και διεθνώς.
Στην Τελετή Βράβευσης του 3ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε την 14η Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμήθηκαν 7 δυναμικές εταιρείες που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ελληνικού επιχειρείν.

CHIPITA S.A.

CHIPITA S.A.

Επιχειρηματική Αριστεία

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αλμυρών snacks, με βασικό, τότε, προϊόν τα Extra τυρογαριδάκια...

Διάβασε περισσότερα
ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.Ε.Β.Ε.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.Ε.Β.Ε.

Λειτουργική/ Επιχειρησιακή Βελτίωση

Το Πλαίσιο ξεκίνησε το 1969 από το φοιτητή Πολυτεχνείου τότε Γιώργο Γεράρδο από ένα κατάστημα 11 τ.μ. στη Στουρνάρη...

Διάβασε περισσότερα
ELVALHALCOR Α.Ε.

ELVALHALCOR Α.Ε.

Επενδύσεις

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Ανώνυμος Εταιρεία (ElvalHalcor) είναι κορυφαίος βιομηχανικός παραγωγός διεθνώς...

Διάβασε περισσότερα
JUMBO A.E.Ε.(ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ & ΑΓΟΡΩΝ)

JUMBO A.E.Ε.(ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ & ΑΓΟΡΩΝ)

Ανάπτυξη Προϊόντος & Αγορών

Η εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1986. Σήμερα, 32 χρόνια μετά...

Διάβασε περισσότερα
Β ΚΑΥΚΑΣ  Α.Ε.

Β ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Ανθρώπινο Δυναμικό και Εταιρική Κουλτούρα

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας.

Διάβασε περισσότερα
ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μια υγιής, καινοτόμος ελληνική βιομηχανία, δυναμικά αναπτυσσόμενη, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών.

Διάβασε περισσότερα
ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

Ψηφιακής Εξέλιξης

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom (DT).

Διάβασε περισσότερα

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αλμυρών snacks, με βασικό, τότε, προϊόν τα Extra τυρογαριδάκια και από το 1988 τα πατατάκια (potato chips). Το 1991, κυκλοφόρησε το croissant 7DAYS – ατομικό, συσκευασμένο, μακράς διαρκείας, και πολύ γρήγορα και το mini 7DAYS. Λίγα χρόνια μετά, το 1995, κυκλοφόρησε τα Βake Rolls, ένα καινοτόμο, αλμυρό προϊόν που γνώρισε πολύ γρήγορα μεγάλη επιτυχία. Περίπου την ίδια εποχή, η Chipita ξεκινά την πορεία της διεθνοποίησής της, μια πορεία την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα. Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιείται με δύο τρόπους: είτε με δικές της εταιρείες είτε με στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς ή ισχυρές τοπικές εταιρείες. Ήδη από το 1996, η Chipita «επιχειρεί» εκτός των ελληνικών συνόρων με τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη Βουλγαρία και την Αίγυπτο.
Aκολουθούν εργοστάσια στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και πρόσφατα στην Ινδία, την Τουρκία και την Μαλαισία. Παράλληλα με τα εργοστάσια, η Chipita δημιουργεί εμπορικά γραφεία και δομές σε 8 χώρες: Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία και Τσεχία, Belarus και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, η Chipita δραστηριοποιείται διεθνώς σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα. Η Chipita προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές 56 χωρών συνολικά, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών, τα οποία παράγονται σε 16 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

Το Πλαίσιο ξεκίνησε το 1969 από το φοιτητή Πολυτεχνείου τότε Γιώργο Γεράρδο από ένα κατάστημα 11 τ.μ. στη Στουρνάρη και συστήθηκε με τη σημερινή του νομική μορφή το 1988. Το Όραμα του Πλαισίου ήταν η δημιουργία μιας πελατοκεντρικής επιχείρησης και ειδικότερα ενός χώρου στον οποίο οι πελάτες μπορούν σήμερα να βρουν και να προμηθευτούν τα πάντα σε σχέση με την πληροφορική, την τηλεφωνία και τα είδη γραφείου. Η Εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) το 1999. Η ανάπτυξή του Πλαισίου, το οδήγησε μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, να αποτελέσει μία από τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη για 8 συνεχόμενα έτη (2000-2007). Το 2017 οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 285 εκ. ευρώ και απασχολεί περισσότερα από 1.300 άτομα. Αυτό που διαφοροποιεί το Πλαίσιο από τις άλλες εταιρίες του κλάδου είναι πρώτον ότι δεν είναι μόνο έμπορος αλλά και κατασκευαστής (το Πλαίσιο έχει γραμμή συναρμολόγησης υπολογιστών που παράγει πάνω από 60.000 υπολογιστές το χρόνο).
Δεύτερον, είναι ο μεγαλύτερος technical support provider για υπολογιστές στην Ελλάδα (έχει 23 αυτοτελή σημεία service με stock σε ανταλλακτικά και εκπαιδευμένους τεχνικούς). Τρίτον αποτελεί ένα πολυκαναλικό, πολυπελατειακό και πολυπροϊοντικό μοντέλο: αριθμεί 24 καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα Plaisio.gr το οποίο έχει περισσότερες από 100.000 επισκέψεις την ημέρα και ειδικεύεται από το 1995 στις πωλήσεις σε επιχειρήσεις (B2B) αριθμώντας πάνω από 300.000 ενεργούς business πελάτες. Τέλος, αφιερώνει κοντά στις 40.000 ώρες εκπαίδευση στους ανθρώπους του το χρόνο, για να είναι up to date για τις τελευταίες τεχνολογίες και τάσεις, με στόχο να παρέχει επαρκή εξυπηρέτηση στους καταναλωτές.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Ανώνυμος Εταιρεία (ElvalHalcor) είναι κορυφαίος βιομηχανικός παραγωγός διεθνώς στον κλάδο του αλουμινίου και του χαλκού. Η ElvalHalcor συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, μέσω της συγχώνευσης της Ελβάλ (Elval), μίας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες έλασης αλουμινίου και της Χαλκόρ (Halcor) του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η Εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της ElvalHalcor βασίζεται στην έντονα εξωστρεφή εμπορική παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο, τη διαρκή πρωτοπορία και τη συνεχή επένδυση σε έρευνα και τεχνολογία με γνώμονα την πελατοκεντρική φιλοσοφία.

Η Εταιρία διαθέτει πάνω από 80 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία, ισχυρή παραγωγική βάση με 14 εργοστασιακές μονάδες, εμπορική παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, καθώς και εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.
Η ElvalHalcor δραστηριοποιείται σε δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές, όπως οι παρακάτω:

  • Αυτοκινητοβιομηχανία
  • Ναυπηγική βιομηχανία
  • Συσκευασία
  • Ενέργεια και δίκτυα διανομής
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Βιομηχανικές εφαρμογές
  • Θέρμανση, εξαερισμός, ψύξη και κλιματισμός (HVAC&R)
  • Δόμηση και κατασκευές.

Η εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1986. Σήμερα, 32 χρόνια μετά, το Jumbo συνιστά πλέον μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, με 77 καταστήματα σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διαθέτει 51 καταστήματα στην Ελλάδα καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo, 5 καταστήματα στην Κύπρο, 9 καταστήματα στη Βουλγαρία και 12 καταστήματα στη Ρουμανία. Επίσης, η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας με εταιρείες που διατηρούν καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo στην ΠΓΔΜ (FYROM),
στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στη Σερβία και Βοσνία. Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει την επέκταση του δικτύου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο το άνοιγμα δύο ακόμα νέων καταστημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Πέρα από το άνοιγμα νέων καταστημάτων δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές με αποτέλεσμα ο Όμιλος να διαθέτει περίπου 390.000 τμ περίπου υπερσύχρονων αποθηκευτικών χώρων.

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας. Μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 61 καταστημάτων της Ελλάδα και Κύπρο, το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β, το εξειδικευμένο Τμήμα Φωτισμού και ICT, τα δύο Κατασκευαστικά Τμήματα Ηλεκτρικών Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων, Βιομηχανίας, Ναυτιλίας και το Τμήμα Διαχείρισης Έργων, η Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους B2B και B2C πελάτες της.
Η πολυετής εμπειρία της Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ στον χώρο (πάνω από 40 χρόνια), η συμμετοχή της στα περισσότερα έργα που αφορούν νέες εγκαταστάσεις αλλά και ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και υποδομών, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά που δραστηριοποιείται και ικανή να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μια υγιής, καινοτόμος ελληνική βιομηχανία, δυναμικά αναπτυσσόμενη, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών. Με έδρα τα Ιωάννινα δραστηριοποιείται στον τομέα της εμφιάλωσης από το 1955, ενώ εμφιαλώνει και διακινεί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ” στην ελληνική αγορά από το 1988. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πορεύεται βασίζοντας την εταιρική της φιλοσοφία στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την υπευθυνότητα. Όντας ενεργό μέλος της κοινωνίας, συμμετέχει έμπρακτα στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας, αφήνοντας το δικό της πολύτιμο κοινωνικό αποτύπωμα.
Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ εφαρμόζει τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα εμφιάλωσης, σε μια πλήρη γκάμα προϊόντων και συσκευασιών, για να βρίσκεται κοντά στις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών στην ελληνική και διεθνή αγορά. Στόχος της να δημιουργεί νέα μοντέλα ανάπτυξης και προοπτικής για τη χώρα, συνδέοντας το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”, με την πρόοδο και την εξέλιξη. Σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι ο τομέας των εξαγωγών. Η εταιρεία εξάγει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, μέχρι τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom (DT).

Όντας ηγέτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, κατέχει τα μεγαλύτερα μερίδια συνδρομητών σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται (Κινητή, Σταθερή, Συνδρομητική Τηλεόραση). Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και δίκτυα έχοντας επενδύσει ~3 δισ.€ το διάστημα 2011-2017, ενώ για την περίοδο 2018-2022 υλοποιεί επιπλέον 2 δισ.€ επενδύσεις σε δίκτυα νέα γενιάς, ανοίγοντας το δρόμο για την κοινωνία των Gigabit και οδηγώντας τη χώρα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το οικονομικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς του στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε 4,8 δισ.€ (~2,7% του ΑΕΠ), δημιουργώντας περίπου 75.000 θέσεις εργασίας (άμεσες – έμμεσες), συνεισφέροντας ~1 δισ.€ στα κρατικά έσοδα κάθε χρόνο και εκτελώντας πλειάδα δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας.

Η νέα μεγάλη πρόκληση του Ομίλου ΟΤΕ είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσοντας τις υπερσύγχρονες υποδομές που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Media Gallery

photo gallery

Βραβείο “Λειτουργική/Επιχειρησιακή Βελτίωση”
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος DEMO A.B.E.E. (Νικητής 2018), Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΣΕΒ & Πρόεδρος Ομίλου QUEST, Γεώργιος Γεράρδος, CEO & President, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS (Νικητής 2019), Κωνσταντίνος Γεράρδος, CEO & Vice President, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS (Νικητής 2019), Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος, FOURLIS Α.Ε. Συμμετοχών

Βραβείο “Βραβείο “Ανάπτυξη προϊόντων / Αγορών”
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT (Νικητής2018), Απόστολος-Ευάγγελος Βακάκης, Πρόεδρος, JUMBO A.E.E. (Νικητής 2019), Ανδρέας Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος SANI / IKOS, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, EUROBANK

Βραβείο “Ανθρώπινο Δυναμικό και Εταιρική Κουλτούρα”
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Γιώργος Προβόπουλος, Πρόεδρος ΕΛΛΑΚΤΩΡ & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, EUROBANK BULGARIA ΑD, Νικόλαος Καυκάς, President, Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. (Νικητής 2019)

Βραβείο Βραβείο “Επενδύσεις”
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Ασημίνα Τζίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ELVIAL S.A., Δημήτρης Κυριακόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ELVALHALCOR A.E., Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος, ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Βραβείο “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη”
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Ευριπίδης, CEO, GENESIS PHARMA S.A., Νίκος Χήτος, Πρόεδρος, ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.-Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, Γιώργος Δουκίδης, Καθηγητής, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Βραβείο “Ψηφιακή Εξέλιξη”
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ & Διευθύνων Σύμβουλος ELECTRA HOTELS & RESORTS, Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΟΤΕ, Νέλλη Κάτσου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.

Βραβείο “Επιχειρηματική Αριστεία”
Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ (Νικητής 2018), Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, CHIPITA S.A. (Νικητής 2019), Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος, GRANT THORNTON, Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, EUROBANK

scroll to top

επικοινωνια

Συμπληρώστε τα στοιΧεία επικοινωνίας