2018

Οι νικητές 2018

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2018
Για δεύτερη φορά ο θεσμός των Growth Awards, μία πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, αναδεικνύει και βραβεύει τις επιχειρήσεις που δημιουργούν, καινοτομούν και ξεχωρίζουν στην Ελλάδα και διεθνώς.
Στην Τελετή Βράβευσης του 2ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε την 6η Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμήθηκαν 6 δυναμικές εταιρείες που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ελληνικού επιχειρείν.

DEMO ABEE

DEMO ABEE

Λειτουργική/ Επιχειρησιακή Βελτίωση

Ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην ανάπτυξη, έγκριση και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά

Διάβασε περισσότερα
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE

Ανάπτυξη Αγορών/Προϊόντων

Μία ελληνική εταιρεία στους κορυφαίους παραγωγούς λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο

Διάβασε περισσότερα
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα

Μία αμιγώς ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμαρκετ πανελλαδικώς

Διάβασε περισσότερα
ELVIAL

ELVIAL

Επενδύσεις

Ελληνική εταιρεία με παρουσία για πάνω από 25 χρόνια στην αγορά διέλασης αλουμινίου

Διάβασε περισσότερα
GENESIS Pharma

GENESIS Pharma

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία με εξειδίκευση σε πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμακα

Διάβασε περισσότερα
ΤΙΤΑΝ

ΤΙΤΑΝ

Επιχειρηματική Αριστεία

Εταιρεία παραγωγής τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με περισσότερα από 115 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας.

Διάβασε περισσότερα

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEE δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων στους εξής 4 τομείς: 1) Ανάπτυξη, έγκριση και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά, 2) Παραγωγή ενέσιμων προϊόντων όλων των μορφών, 3) Διάθεση καινοτόμων φαρμάκων οίκων του εξωτερικού, 4) Διάθεση φαρμάκων για σπάνιες παθήσεις.

Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών,ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Στην ιδιωτική αγορά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από σκευάσματα γενικής ιατρικής, καρδιολογικά, ουρολογικά, ογκολογικά, πνευμονολογικά, γαστρεντερολογικά και Ιατροτεχνολογικά.

Η DEMO εξάγει το 81% της ετήσιας της παραγωγής ενώ είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών,της UNICEF,των ΓΧΣ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Με 1.500 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 84* χώρες και 850 άτομα προσωπικό,η DEMO στοχεύει στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης και στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς στην Ελλάδα και διεθνώς.*

(μαζί με τις χώρες όπου τα σκευάσματα “φτάνουν” μέσω ΠΟΥ,ΟΗΕ,ΓΧΣ,ΕρυθρούΣταυρού και UNISEF).

Η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE έχει παγκόσμια παρουσία στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές, καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία του OLYMPIA GROUP και μετρά ήδη 30 χρόνια δραστηριότητας στην διεθνή αγορά βιομηχανικών και καταναλωτικών μπαταριών.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητη βιομηχανική Μονάδα στην Ξάνθη για την παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών έκτασης 142.000 τμ και στεγασμένης επιφάνειας 55.000 τμ, καθώς και ιδιόκτητη Μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Κομοτηνή έκτασης 42.000 τμ, ενώ μόνο τα τελευταία 5χρόνια έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε εξοπλισμό ύψους €23 εκατ.

Η SUNLIGHT, η οποία έχει την έδρα της στην Ελλάδα, έχει αναπτύξει ένα δυναμικό παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών. Χάρη στην παγκόσμια παρουσία της, η εταιρεία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους διεθνείς παραγωγούς αποθήκευσης ενέργειας, εξάγοντας το 84% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της SUNLIGHT απολαμβάνουν διεθνή αναγνώριση καθώς εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη και αξιόπιστη λειτουργία κρίσιμων εφαρμογών σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η παραγωγή ενέργειας, η εφοδιαστική αλυσίδα, κ.α.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες. Με 272 καταστήματα, 250 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash and Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια, τη Λαμία, το Αγρίνιο και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο, και απασχολεί συνολικά πάνω από 6.700 εργαζομένους.

Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή.

Η εταιρεία λανσάρει πάνω από 1.600 κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλες τις βασικές κατηγορίες. συνδιάζοντας την ποιότητα με ανταγωνιστικές τιμές.

Παράλληλα, η εταιρεία, με μία επένδυση αξίας €50 εκατ, εγκαινίασε τον Οκτώβριο του 2011 στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (Logistics Center), το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, συμβάλοντας καταλυτικά στη διαχείριση των αποθεμάτων.

Η ELVIAL είναι μία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά διέλασης αλουμινίου για περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ αποτελεί μία ισχυρή δύναμη, με εξαγωγική δραστηριότητα που φτάνει το 70%. Το υπερσύχρονο βιομηχανικό συγκρότημα της ELVIAL διαθέτει δύο μονάδες διέλασης, συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας 18.000 τόνων προφίλ ετησίως.

Παράλληλα, διαθέτει ένα πολύ ισχυρό κέντρο logistics το οποίο περιλαμβάνει: Ρομποτικά Συστήματα διαχείρισης και διακίνησης των προϊόντων, Ρομποτική Αποθήκη, Ρομποτικό σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας των παραγωγικών γραμμών, Ρομποτικό σύστημα προετοιμασίας των τελικών παραγγελιών των πελατών.

Με ένα πολυάριθμο τμήμα R&D και εξειδικευμένο προσωπικό μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων καταφέρνει να αναπτύσσει παγκόσμιες καινοτομίες και να θέτει νέα πρότυπα στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου. Η εταιρεία με θεαματικούς ρυθμούς εξελίσσει και το επενδυτικό της πρόγραμμα, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της να αποτελούν το διαμάντι της Βιομηχανίας Αλουμινίου και την αιχμή του δόρατος για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.

Η GENESIS Pharma υπήρξε μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμα. Διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για σοβαρές και σπάνιες παθήσεις.

Το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι μοναδικό στην εγχώρια αγορά φαρμάκου, καθώς λειτουργεί ως εμπορικός συνεργάτης κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών έρευνας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Μεταξύ των μακροχρόνιων αποκλειστικών συνεργατών της βρίσκονται δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιοτεχνολογίας βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, οι Biogen και Celgene.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της πολλαπλή σκλήρυνσης με πέντε προϊόντα, ενώ σημαντικό είναι και το εύρος καινοτόμων θεραπειών που διαθέτει για σπάνιες αιματολογικές κακοήθειες και απειλητικές μορφές καρκίνου.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται στους τομείς της δερματολογίας , ρευματολογίας και της νεφρολογίας.

Η μητρική Εταιρεία Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1902 και ο Όμιλος έχει την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1912. Ο Όμιλος αναπτύσσει καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 14 χώρες. Η δραστηριότητα αυτή ασκείται μέσω θυγατρικών εταιριών, στις οποίες ο ΤΙΤΑΝ έχει πλήρη ή πλειοψηφικό (μετοχικό) έλεγχο ή κοινοπρακτική συμμετοχή, και καλύπτει τους εξής κλάδους:

  • Παραγωγή τσιμέντου (φαιού και λευκού), σκυροδέματος και αδρανών υλικών
  • Διακίνηση-διανομή τσιμέντου
  • Επεξεργασία και βιομηχανική αξιοποίηση ιπτάμενης τέφρας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής
  • Κονιάματα
  • Τσιμεντόλιθους

Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε δέκα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.Καθ’όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Media Gallery

photo gallery

Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank, Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος Grant Thornton & Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβεύσεων Growth Awards, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Eurobank & Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβεύσεων Growth Awards

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank

Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος Grant Thornton & Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβεύσεων Growth Awards, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Eurobank & Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβεύσεων Growth Awards

Το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας παραλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

video gallery

Growth Awards 2018: Τελετή Απονομής

Βραβείο Λειτουργική Επιχειρησιακή βελτίωση: DEMO ΑΒΕΕ Βιομηχανία Φαρμάκων

Βραβείο Ανάπτυξη Αγορών & Προϊόντων: Συστήματα Sunlight

Βραβείο Ανθρώπινο Δυναμικό & Εταιρική Κουλτούρα: Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Βραβείο Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Γένεσις Φάρμα Α.Ε.

Βραβείο Επενδύσεις: ELVIAL SA

Βραβείο Επιχειρηματική Αριστεία: TITAN

scroll to top

επικοινωνια

Συμπληρώστε τα στοιΧεία επικοινωνίας

ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΗΧΑΝΗcaptcha